lasarga ajualcoipresuparticipa

Alcoi realitza un emotiu homenatge a l’històric alcoià Pep Linares

• La figura de Pep Linares és imprescindible per a comprendre la història recent d’Alcoi. • Destacar la seua honestedat, intensitat de solidaritat i compromís amb tots els treballadors d’Alcoi.

Alcoi ha realitzat el seu homenatge a l’històric alcoià Pep Linares. Ho ha fet posant-li el seu nom al pont que uneix Batoi amb Santa Rosa.

I és que la figura de Pep Linares és imprescindible per a comprendre la història recent d’Alcoi. I en concret la història de la lluita dels treballadors pels seus drets.

Nascut en 1918, va haver de treballar intensament des dels 11 anys. Durant la repressió de la dictadura de Franco el van destinar a treballs forçosos.

A partir dels anys 40 la seua llavor com a membre del Partit Comunista i com a enllaç sindical va ser molt destacable a l’hora de defendre els interessos dels treballadors.

També va ser un dels fundadors més importants de CC.OO d’Alcoi. Així ho va recordar, al seu homenatge, Paco Molina, secretari general de CC.OO del País Valencià.

Carmen Linares, la seua filla, també va dedicar-li, de manera molt emotiva, unes paraules: va destacar la seua honestedat, intensitat de solidaritat i compromís amb tots els treballadors d’Alcoi.

Finalment, l’Alcalde d’Alcoi, amb la presència de més de 50 persones i representants de tots els grups polítics, va ressaltar la importància de Pep Linares i la seua lluita per als alcoians i per Alcoi.

Aquestes paraules van ser expressades per ell mateix en una de les seues últimes entrevistes: “potser m’haguera agradat haver tingut una vida millor, perquè he passat anys molt roïns. Així i tot, no em penedisc del que he fet i ho tornaria a repetir. L’ésser humà ha de jugar el paper que li ha reservat la història”.

Font: Redacció./


Una resposta de Alcoi realitza un emotiu homenatge a l’històric alcoià Pep Linares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *