Foradia

Guanyar denuncia favoritismes per a contractar a FCC com a servei de brossa

• La contractació de Lovic per a redactar el plec no ha garantit una concessió neta i transparent • "Demanem que tota la informació del servei es faça pública per a garantir la igualtat d'oportunitats entre empreses".

La plataforma aporta un informe sobre el plec de condicions de la brossa que constata que alguns criteris de valoració “afavoreixen clarament a la concessionària actual del servei (FCC)” i proposa la seua modificació.

El Govern del PSOE va contractar fa vora un any a una empresa privada per redactar el plec de condicions tècniques del contracte de la brossa i la neteja viària.

Guanyar Alcoi considerava que aquesta contractació, que va suposar una despesa d’uns 18.000 €, era innecessària, ja que l’Ajuntament ja comptava amb un plec de condicions redactat l’anterior legislatura, de forma participada, mitjançant la Mesa de Medi Ambient.

A més d’això, Guanyar Alcoi va detectar que aquesta empresa, Lovic, atorgava la majoria de les concesions a Fomento de Construcciones i Contratas (FCC); i que la majoria de les regidories o Governs que contractaven a Lovic estaven en mans del Partit Socialista.

A causa de totes aquestes sospites, tant Guanyar com Compromís, van alertar que podíem tenir un plec de condicions parcial o poc transparent.

Tenint en compte totes aquestes sospites, Guanyar Alcoi ha treballat l’esborrany juntament amb una empresa especialista per analitzar l’informe i els criteris de valoració amb profunditat.

Segons el regidor de Guanyar Alcoi Cristian Santiago, les conclusions de l’informe tècnic afirmen que el plec de condicions “és bastant correcte en el seu desenvolupament“, però “els criteris de valoració no ho són”.

  • Primer, perquè tal com assenyala l’informe, hi ha criteris de valoració que ”afavoreixen clarament a la concessionària actual del servei, ja que aquesta disposa de tota la informació necessària per a la prestació del servei i les noves empreses no.
  • Segon, perquè altres criteris de valoració van en detriment de l’Ajuntament, i per tant, de la qualitat del servei. Com per exemple la falta de penalitzacions adequades davant de possibles incompliments del servei.

La contractació de Lovic per a redactar el plec no ha garantit una concessió neta i transparent.

Per això, des de Guanyar Alcoi s’han fet una sèrie d’aportacions seguint l’informe de l’empresa especialista per tal d’enfortir la posició fiscalitzadora de l’Ajuntament respecte a la companyia de recollida i neteja, i per evitar que l’empresa concessionària actual siga beneficiada pels criteris de valoració i es puga incórrer en una il·legalitat en beneficiar a una empresa concreta durant el nou procés de licitació.

Tal com explica l’altre regidor de Guanyar Alcoi encarregat d’estudiar el procés, Aleixandre Sanfrancisco: “demanem que tota la informació del servei es faça pública per a garantir la igualtat d’oportunitats entre totes les empreses. Així evitarem sospites i possibles impugnacions d’altres empreses durant la valoració. També demanem uns criteris de penalització més adequats als possibles incompliments de l’empresa i més àgils en l’execució”.

Guanyar ha fet arribar les aportacions tècniques de millora al regidor delegat de l’àrea Jordi Martínez i als tècnics de l’Ajuntament per tal que l’analitzen i es puguen solucionar les deficiències de forma adequada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *