foradia subscriutegrat

Intercanvi de llavors i promoció de productes artesans a Turballos

• Per a la promoció i conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià • Els centenars d’assistents van poder assistir a xerrades i tasts d’oli i de vi, contacontes i presentació de llibres... • Continuen la resta d'activitats programades i les visites guiades

El diumenge de matí, va tindre lloc el X Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos. L’activitat organitzada des de fa ja 10 anys per l’associació “Llavors d’ací” per a la promoció i conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià, s’ha inclòs enguany al programa de les Jornades per a la Sostenibilitat de Muro.

Així mateix, s’ha fet coincidir l’encontre amb una activitat de revitalització de les pedanies que es va crear l’any passat impulsada des de les Regidories de Promoció Econòmica i Pedanies i les mateixes associacions de les pedanies, com es la Fira de la Terra.

A banda de l’activitat d’intercanvi de llavors, els centenars d’assistents van poder assistir a xerrades i tasts d’oli i de vi, contacontes i presentació de llibres, tot això emmarcat a un lloc tan pintoresc i emblemàtic com és Turballos, que es trobava ple de paradetes d’articles artesans i de gastronomia.

Eli Pérez, Regidor de Medi Ambient, comenta queaquestes jornades estan tenint un gran èxit de participació i es compleix la finalitat d’educació i difusió mediambiental a tota la població que hi participa, tant del municipi com dels pobles veïns que s’apropen a gaudir de la programació”.

A hores d’ara continuen la resta d’activitats programades i les visites guiades a les exposicions d’aquestes jornades (Oliveres de Muro, i “Transformant la realitat IV”) que estan a disposició del públic fins al 9 d’abril els divendres i dissabtes de 17.00 a 21.00 hores.

Per a aquesta setmana n’hi ha dues conferències,Oliveres de Muro” el dijous 9 de vesprada i “Crònica de la desaparició: El llop al País Valencià S. XV-XX” el divendres 10; una activitat de seguiment de tortugues a la Font del Baladre el dissabte de matí; i la ja tradicional cursa de muntanya Pujada a la Penya el Frare, organitzada pel club d’atletisme Les Llebres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *