foradia subscriutegrat

Alcoi acull la XXII Jornada de Sociolingüística per tractar la normalització lingüística

• La XXII jornada se centra en els problemes pendents que afecten la normalització lingüística • A més de diferents conferències, ponències i debats, el programa inclou la visita a l'exposició “dones escriptores”.

La XXII Jornada de Sociolingüística tindrà lloc els dies 24 i 25 de març al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

La XXII jornada se centra en els problemes pendents que afecten la normalització lingüística en el marc del nou Decret de Plurilingüisme: aplicació a l’educació i la societat, homologació als diferents territoris, marc legal de la competència lingüística i efectes de l’exempció.

A més de diferents conferències, ponències i debats, el programa inclou la visita a l’exposició “dones escriptores”, una lectura dramatitzada de poemes de Joan Valls, així com una ruta literària sobre el mateix poeta alcoià a qui l’Ajuntament li ha dedicat l’any.

Aquest esdeveniment serà inaugurat per Francisco Mora; rector de la Universitat Politècnica de València, Vicent Marzà; conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Ramon Ferrer; president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Toni Francés, alcalde d’Alcoi.

Les Jornades estan organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi, juntament amb la Universitat Politècnica de València, l’Acadèmia València de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, amb la col·laboració de la resta de les universitats públiques del País Valencià.

El preu de la inscripció és de 25 euros per al públic en general, 20 per estudiants i 10 pels estudiants que s’allotgen en qualsevol establiment hoteler.

La XXII Jornada de Sociolingüística ja va ser presentada a la seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la participació de Josep Cortés, del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (UPV); Verònica Cantó, Secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL); i Brauli Montoya, delegat de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) a Alacant.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *