foradia elgrat

Manuela Pascual: “les coses canvien si la societat s’implica”

• El poble és savi: homenatge a Pep Linares

L’Ajuntament d’Alcoi ha decidit realitzar-li un homenatge per a immortalitzar la figura de l ‘històric alcoià Pep Linares. El reconeixement ha sigut anomenar el pont que uneix el barri de Batoi amb Santa Rosa. A partir d’ara allí es podrà contemplar la placa amb el nom del destacat alcoià lluitador pels drets humans i laborals.

  •  Què va representar Pep Linares per a la història d’Alcoi, Manuela?

És clar que tota la gent d’ací el coneixia, és molta la gent que sap del talent que tenia i la seua actitud compromesa a l’hora de defendre els drets socials i laborals. Amb un caràcter fort, dur, però sobretot compromés i honest. En les patronals era una persona respectada. En CCOO ens sentim francament satisfets d’haver tingut companys que, com ell, van fer història.

Molts treballadors i treballadores d’Alcoi, i també del País Valencià, es veuen representats a la placa que Alcoi l’ha dedicat a aquest pont. Fa molts anys que el sindicat CCOO estava demanant que els treballadors i treballadores que van ser lluitadores, que ho són i que ho seran, es mereixien un reconeixement d’aquestes característiques.

  • Penses que tenim figures que treballen pels drets laborals d’una manera tan destacada com va fer Pep?

Les tenim. Jo pense que és una altra manera de lluitar. Perquè tot ha canviat. N’hi ha moltes maneres de lluitar. Que és de veres que fa falta que la societat s’implique molt més? Sí. Perquè les coses canvien si la societat s’implica. La democràcia no és exercir el dret a vot quan toca, sinó implicar-se en els canvis i no delegar qüestions col·lectives en uns o en altres.

 

Font: Rodrigo Paños./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *