foradia subscriutegrat

Encontrats quatre exemplars de Gran Duc (Bubo bubo) electrocutats

• La CEVA demana a IBERDROLA propietària de la instal·lació que aïlle tota la línea elèctrica de manera urgent • La Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, CEVA  denuncia davant la Conselleria de Medi Ambient l’electrocució de quatre gran ducs (bubo bubo) a una linea d’alta tensió a Castelló de Rugat.

Existeix una línea d’alta tensió propietat de l’empresa Iberdrola on els ornitòlegs de la CEVA, Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, han encontrat quatre exemplars de Gran Duc (Bubo bubo) electrocutats, al terme municipal de Castelló de Rugat. La línea d’alta tensió té una configuració técnica prohibida actualment, amb aïlladors rígids nus, la qual cosa fa una trampa mortal per a totes les aus que utilitzen les torres com a paradors.

La CEVA demana a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que oblige a l’empresa propietària IBERDROLA a fer les modificacions necessàries a totes les torretes de la línea per a evitar que segueixquen morint aus electrocutades. Al mateix temps la CEVA també demana a IBERDROLA que actue d’ofici i que de manera urgent faça les modificacions necessàries en totes les torretes de la línea per a que no torne a passar cap electrocució més.

La CEVA destaca que a esta època de l’any els Grans Ducs ja estan amb el procés de cria, i que si mor una part de la parella electrocutada la niuada es perd, també hi ha un greu perill d’ací uns mesos quan els nous exemplars nascuts en esta primavera abandonen el niu i busquen nous territoris, ja que utilitzaran les torres elèctriques com a posadors i tindrem una gran quantitat d’exemplars morts de nou. Per això la CEVA insta a la Conselleria i a IBERDROLA a que actuen de manera urgent.

El Gran Duc està protegit per la legislació i considerat com “de interés especial” pel catàleg nacional d’espècies amenaçades. Esta gran rapinyaire nocturna és un gran aliat de l’agricultura ja que ajuda a controlar les plagues de roedors que tan perjudici causen als llauradors de la Vall d’Albaida.

 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *