Foradia subscriutegrat

Urbà Lozano Rovira guanya el Premi Enric Valor

• Vindrà la mort i tindrà els teus ulls, d'Urbà Lozano Rovira, és el títol de l'obra guanyadora del Premi Enric Valor • La novel·la acaba descobrint que la pàtria de cadascun té poc a veure amb himnes o banderes, sinó que més aviat està lligada a la gent que ens envolta

Vindrà la mort i tindrà els teus ulls, d’Urbà Lozano Rovira, és el títol de l’obra guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2016 que convoca anualment la Diputació d’Alacant. El certamen ha tingut lloc a Castalla.

En aquesta edició han concorregut un total de 19 novel·les, una més que l’any anterior; 13 procedents de la Comunitat Valenciana (una d’Alacant, nou de València i tres de Castelló), tres de Barcelona, una de Lleida, una de Tarragona i una de Girona.

Urbà Lozano, autor premiat, ha enaltit la figura d’Enric Valor com a referent de la literatura en valencià i ha afirmat que “guanyar aquest premi és un estímul important, doncs té un consolidat prestigi i participen autors de renom”.

Vindrà la mort i tindrá els teus ulls parla, en paraules del seu autor, de la possibilitat de conjuminar l’arrelament a la terra i la voluntat de l’universalisme. El protagonista torna al poble després de passar mitja vida a Sicília i, encara que al principi se sent un estrany, acaba descobrint que la pàtria de cadascun té poc a veure amb himnes o banderes, sinó que més aviat està lligada a la gent que ens envolta.

Urbà Lozano Rovira va nàixer a Alginet en 1967, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i actualment treballa com a professor en un Institut d’Educació Secundària de Bunyol. En la seua trajectòria literària abunden reconeixements com el Premi Vila de Puçol, rebut en 2005 per la màquina ronca. A més, entre altres, ha escrit Al dau i als bous i El parany del desig (Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2011). En la faceta teatral, és autor d’Urgències vitals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *