foradia subscriutegrat

La Caravana Solidària de l’IES Cotes Baixes ix cap a Grècia

• La Caravana Solidària ‘Juanavana’ servirà d'espai multifuncional per a prestar assistència tècnic-sanitària

La Caravana Solidària ‘Juanavana’ de l’IES Cotes Baixes ha partit cap als campaments de refugiats situats en el Nord de Grècia. Allí servirà d’espai multifuncional per a prestar assistència tècnic-sanitària a les persones que la necessiten través de l’ONG SOS Social Odontologia i un grup de matrones voluntàries.

Els diferents campaments de refugiats situats en el nord de Grècia estan separats per distàncies d’entre 30 i 70 quilòmetres, per açò resulta útil per als voluntaris sanitaris disposar d’aquest tipus d’unitats mòbils ‘sobre rodes’ on atendre als pacients. A més, els permet tenir en un únic espai adequat per a tal fi, tot el material i útils estèrils necessaris per a les seues intervencions.

El Grup d’activistes independents, Balloona Matata, precursors d’aquest projecte, van adquirir en el seu moment la caravana a través d’una donació i ara s’encarreguen de pagar el transport de la mateixa fins a Grècia.

L’adequació de la caravana per a una consulta mòbil s’ha plantejat com un projecte transversal de l’IES Cotes Baixes. Durant cinc mesos els alumnes i professors dels cicles formatius i de l’ESO han treballat intensament, encara que amb molta il·lusió i gran motivació, per a reformar aquesta antiga caravana.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *