foradia subscriutegrat

Visita guiada al cementeri a benefici de la Protectora d’Alcoi

El pròxim diumenge, 19 d'octubre a les 10h. del matí, hi haurà una nova edició de la visita guiada al Cementeri d'Alcoi.

recogidaLa visita comptarà amb els seus guies habituals, Elisa Beneyto i Lluís Vidal, en aquesta ocasió a benefici de la Societat Protectora d’Animals i Plantes. L’accés serà lliure, a canvi d’aportar menjar per a gossos i gats, medicaments o productes de neteja, pel que s’aconsella acudir abans de les 10 per tal de facilitar la recollida a la mateixa porta del Cementeri. Es recorda que està prohibit l’accés al recinte d’animals de companyia.

Les visites guiades mostren aquest cementiri com un museu a l’aire lliure, ple d’història, patrimoni i art. L’èxit de la iniciativa ha sorprés fins i tot als seus impulsors i, com comentava la regidora de Turisme, Maria Llopis “és freqüent que la gent pregunte a l’Oficina de Turisme quan realitzem la propera ruta al cementiri. Fins i tot hem rebut turistes estrangers preguntant directament per com arribar fins al Cementeri Sant Antoni Abat”.

Cal mencionar que el panteó alcoià d’Agustín Gisbert va ser seleccionat com un dels deu millors monuments arquitectònic dels cementiris espanyols, sen el més votat (2.415 vots davant els altres 9 seleccionats) al I Concurs de Cementeris d’Espanya, organitzat per la revista funerària Adiós. Amb aquest reconeixement, es va situar al mapa de cementiris de major interés turístic d’Espanya i d’Europa, ja que també forma part de la Ruta Europea de Cementeris Significatius, considerada itinerari cultural pel Consell d’Europa.


Una resposta de Visita guiada al cementeri a benefici de la Protectora d’Alcoi

  1. No sólo es un estupendo plan para un domingo por la mañana, sino que también es una ocasión perfecta para colaborar con la Sociedad Protectora de Animales y Plantas. Nos tenemos que animar todos¡

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *