foradia subscriutegrat

600 voluntaris retiren 8 tones de residus dels nostres rius

• 600 voluntaris ambientals i veïns de les diferents localitats s'han unit per netejar els residus que han trobat als marges dels rius de la seua població • En el transcurs de la jornada de neteja de rius es van omplir centenars de bosses industrials de fem amb residus urbans (plàstics, llandes, vidre, etc)

600 voluntaris ambientals i veïns de les diferents localitats s’han unit per netejar els residus que han trobat als marges dels rius de la seua població, en el marc de la campanya de neteja d’espais fluvials “Mans al Riu”.

Les localitats han sigut: Agres, Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Alzira, Borriana, Buñol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Olba, Paterna, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent i Xeraco.

Esta campanya anual, que porta celebrant-se des de l’any 2010, és una iniciativa de la Fundació Limne que té com a objectiu fer pública la situació i l’estat de conservació dels rius i riberes, fomentar la consciència ciutadana vers la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals en què s’actua.

En el transcurs de la jornada de neteja de rius es van omplir centenars de bosses industrials de fem amb residus urbans (plàstics, llandes, vidre, etc) i es van retirar altres objectes més voluminosos: pneumàtics, neveres, mobles, matalafs, sanitaris, bombones de butà, restes d’obra, material electrònic i altres objectes que no haurien d’estar a la llera del riu. L’estimació global de pes arreplegat, entre bosses i residus voluminosos, deixa la impressionant xifra de 7.950 quilograms retirats dels nostres espais fluvials.

Encara persistix, en algun municipi i per part de veïns incívics, el mal costum d’usar el riu com abocador, posant de manifest que part de la població no fa ús dels servicis de recollida dels ajuntaments o de la xarxa d’ecoparcs. Des Limne destaquen que “enguany hem tingut més participació en la campanya i també hem actuat en trams amb gran problemàtica de residu voluminós, el que ha fet s’arribe a xifres rècord de recollida”.

És per això que, des de la Fundació Limne, continuarà fent incís, a través d’esta campanya, de la necessitat de conservar i millorar els nostres espais naturals i del potencial del voluntariat ambiental per rebutjar vells hàbits.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *