foradia subscriutegrat

Alcoi compta amb 61 horts urbans que fomenten l’autoconsum i la producció ecològica

• Durant aquesta legislatura, les parcel·les ha augmentat en 37, habilitant-se, a més, noves zones de cultius socials • Aquests horts han servit també per apropar la natura i la cultura del cultiu ecològic als escolars

Alcoi compta ja amb 61 horts urbans. Tots ells distribuïts pels barris de Batoi, Zona Nord i Eixample. Durant aquesta legislatura, les parcel·les ha augmentat en 37, habilitant-se, a més, noves zones de cultius socials. Tot, en paraules del regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, “demostrant el nostre compromís amb aquest tema i donant resposta a la demanda”.

El projecte dels horts urbans va ser creat per l’Ajuntament d’Alcoi el 2013 amb l’objectiu de fomentar l’autoconsum i la producció ecològica. I és que tenir cedida una d’aquestes parcel·les permet als usuaris poder cultivar els seus aliments apostant per una forma de vida saludable i respectuosa amb l’entorn, recuperant també solars abandonats.

Alguns horts socials estan en mans d’entitats socials i altres, el 80% del total, en mans de persones particulars amb prioritat per a aturats i jubilats però oferint també la possibilitat a tota la ciutadania.

Aquests horts han servit també per apropar la natura i la cultura del cultiu ecològic als escolars, ja que diferents centres han incorporat aquest recurs educatiu a les seues programacions durant els últims anys.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *