foradia elgrat

Guanyar rebutja el servei de brossa i neteja viària privatitzat

• El plec de condicions del Servei de recollida de residus urbans i neteja viària ha sigut aprovat amb el vot de tots els grups polítics excepte el de Guanyar Alcoi • “Remunicipalitzar serveis bàsics com la neteja viària o la brossa suposaria més d'un 20% d'estalvi".

Alcoi ha celebrat un Ple extraordinari per a aprovar el nou plec de condicions del Servei de recollida de residus urbans i neteja viària. Ha sigut aprovat amb el vot de tots els grups polítics excepte el de Guanyar Alcoi, que ha sigut en contra.

Per decidir el posicionament del vot dels regidors de Guanyar Alcoi es va celebrar una assemblea oberta on va tenir lloc un debat entre tots els assistents.

El motiu és que des de Guanyar s’aposta per un model de gestió pública dels serveis bàsics de la ciutat i no privatitzats, com és el cas actual de la brossa i la neteja viària.

Remunicipalitzar serveis bàsics com la neteja viària o la brossa suposaria més d’un 20% d’estalvi. En aquest cas al voltant de 5 milions d’euros en 6 anys. Uns 800.00 euros anuals”, afirma el regidor Cristian Santiago.

Tot i això, des de Guanyar han estat col·laborant en la redacció del plec i que han realitzat algunes millores.

No obstant això, no estan d’acord en aquests punts:

  • La no separació de contractes (Neteja viària per una banda i Recollida de brossa per l’altre) que facilitaria que xicotetes i mitjanes empreses i empreses d’economia social pogueren participar.
  • La no implantació d’entrada del SDDR (Sistema de Depòsit, Devolució i Residus) més respectuós amb el medi ambient.
  • La contractació d’una empresa externa per redactar un Plec que han hagut de refer majoritàriament els tècnics i serveis econòmics de la casa.
  • I la falta d’un procés de participació rigorós i de qualitat, que no ha donat veu correctament a la ciutadania davant d’un tema d’interés general.

Per finalitzar, el regidor ha conclòs afirmant quesom coneixedors que la ciutat està bruta, que un bon servei de neteja viària i recollida de brossa és urgent i prioritari, Però no podem continuar amb la privatització dels serveis bàsics. Aquest no és el camí”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *