foradia subscriutegrat

30é aniversari del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja

• Inaugurada una exposició fotogràfica de l'evolució d'aquest espai protegit durant els seus 30 anys d'existència • El Centre de Visitants del Parc Natural Font Roja es troba a 8,5 km. d'Alcoi, seguint la carretera CV-797 que porta al Santuari de la Font Roja.

Per celebrar el 30é aniversari, s’ha inaugurat una exposició fotogràfica sobre l’evolució d’aquest espai protegit durant els seus 30 anys, reflectint les fites més significatives relacionades amb la seua gestió, i l’aviari científiceducatiu del parc. El Carrascar de la Font Roja va ser declarat parc natural el 13 d’abril de 1987.

Així mateix, s’han organitzat activitats orientades a la divulgació dels valors d’aquest espai natural, com la realització de rutes temàtiques sobre flora, fauna, patrimoni natural i cultural i l’anellament d’aus, entre altres.

Per altra banda, al juny es desenvoluparan unes jornades sobre ecologia del paisatge i a l’octubre altres sobre conservació i gestió del parc natural.

El Carrascar compta amb un règim específic de protecció a un dels enclavaments naturals més valuosos de la Comunitat Valenciana, que conserva una mostra del típic bosc mediterrani.

L’acte commemoratiu del 30é aniversari, organitzat en el Centre de Visitants d’este espai protegit, va tindre lloc el divendres 7 d’abril, el va presidir el director general de Medi Ambient i Evaluació Ambiental, Antoni Marzo, amb els alcaldes dels termes municipals que ho formen, Alcoi i Ibi, representants de la Universitat d’Alacant i de la Fundació Caja Mediterráneo, que han desenvolupat durant estos anys part de la seua activitat científica, formativa i divulgativa en el parc Natural.

El Centre de Visitants del Parc Natural Font Roja es troba a 8,5 km. d’Alcoi, seguint la carretera CV-797 que porta al Santuari de la Font Roja.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *