foradia subscriutegrat

Felipe i Maria Luisa: “l’Aqüífer del Molinar no s’ha de tocar”

• Preguntem a alguns veïns i veïnes del carrer què opinen sobre la construcció del projecte Alcoinnova en la zona de l'Aqüífer del Molinar

Recentment s’ha celebrat el Dia Mundial de l’Aigua. Alcoi ha aprofitat per realitzar una jornada de portes obertes a l’Aqüífer del Molinar. L’Aqüífer del Molinar és el principal recurs hídric de la ciutat. I per tant cal donar-li el valor que es mereix.

No obstant això, està en marxa un projecte urbanístic, Alcoinnova, que vol ser ubicat en aquesta zona. Segons els seus defensors, serà un projecte que genere llocs de treball. Però organitzacions i veïns estan mobilitzats en contra perquè, segons els experts, posa en perill l’Aqüífer.

Preguntem a alguns veïns i veïnes del carrer què opinen al respecte. A continuació, Felipe i Maria Luisa.


Felipe i Maria Luisa ens comentem que coneixen el projecte d’Alcoinnova que vol estar situat damunt de l’Aqüífer del Molinar. De fet Felipe ha sigut espeleòleg i ha treballat en la zona de La Canal. En la seua opinió: “L’aqüífer no s’ha de tocar. Ni mirar-lo”.

Els comentem que els arguments que aporta la gent que està a favor de realitzar el projecte tenen a veure amb la creació de llocs de treball. Però… “Perquè no busquen altre lloc on ubicar-se, que n’hi ha més i no posen en perill el nostre aqüífer?”.

En l’antiguitat, continua parlant Felipe, “les empreses necessitaven ubicar-se en llocs on hi havia aigua, perquè les fabriques necessitaven eixa aigua, però actualment eixe problema ja no existeix. Per això han de buscar altre lloc on ubicar-se, perquè allí és totalment perillós per al Molinar, i jo conec el tema.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *