foradia subscriutegrat

Especial Festes de Moros i Cristians a les pàgines de El Gratis

• A les pàgines de El Gratis hem volgut reflectir tota l’activitat i passió que viu Alcoi, i els voltants, gràcies a les seues festes tradicionals • El xiquet Sant Jordiet, Tomàs Pascual; l'autora del Cartell, Nani Serrano; el director de l'Himne, José Antonio Llinares; Fonèvol; El Poble és Savi...

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi són una de les més destacades i conegudes d’aquesta temàtica. Aquesta és una de les raons per la qual aconsegueixen alçar l’ànim de tota la localitat i dels visitants que gaudeixen d’ella.

Són molts els actes, els organitzadors, els festers, els col·laboradors… A les pàgines de El Gratis hem volgut reflectir tota l’activitat i passió que viu Alcoi, i els voltants, gràcies a les seues festes tradicionals.

El protagonista especial d’aquesta quinzena, per a concloure la sèrie d’entrevistes als principals càrrecs festers, és el xiquet Sant Jordiet, Tomàs Pascual Cantó. Ens transmet la seua experiència, com ho viu amb la família, els companys i els amics.

Dos dels esdeveniments importats de les Festes són el Cartell i la direcció de l’Himne. Hem preguntat als seus dos protagonistes sobre l’experiència: a Nani Serrano, autora del Cartell; i José Antonio Llinares, director de l’Himne.

Parlant de l’Himne, que enguany és el seu centenari aniversari, hem preparat un reportatge per conéixer la seua història i la del seu autor, Gonzalo Barrachina.

La integració de la dona en la Festa d’Alcoi és un fet que està evolucionant any rere any, per a conéixer aquesta realitat amb profunditat, hem contactat amb l’organització que lluita per aquest objectiu: Fonèvol.

Per a recordar les novetats que podrem gaudir enguany per part de les processions dels Alferes i els Capitans, hem resumit les paraules i les idees que ens han comunicat durant les últimes quinzenes.

Amb aquest exemplar de El Gratis, també tenim l’oportunitat de conéixer l’actualitat dels pobles de les nostres comarques, molts dels quals també gaudeixen de les seues festes de Moros i Cristians.

Tot això, i molt més, podeu llegir a les pàgines de El Gratis d’aquesta quinzena, sempre comptant amb la col·laboració dels millors comerços i serveis d’Alcoi i les comarques.

Podeu adquirir un exemplar de El Gratis a qualsevol comerç col·laborador de manera gratuïta o a les papereries de l’entorn.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *