foradia subscriutegrat

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi a punt per a rebre centenars de milers de visitants

• Alcoi ultima preparatius de les Festes de Moros i Cristians, d’Interés Turístic Internacional, i es prepara per acollir a centenars de milers de visitants • A continuació un resum dels actes de la Trilogia

Alcoi ultima els preparatius de les Festes de Moros i Cristians, d’Interés Turístic Internacional, i es prepara per acollir a centenars de milers de visitants durant quatre dies ben intensos en una edició que es presenta especialment multitudinària quant a afluència de visitants.

Dia de l’Himne

La interpretació de l’Himne i la posterior celebració de la Nit de l’Olla, serà el preàmbul de la Trilogia festera que es desenvoluparà el dissabte 22 (Dia de les Entrades), diumenge 23 (Dia de Sant Jordi) i dilluns 24 (Dia dels Trons).

Dia de l’Entrada

Enguany es preveu que el dissabte siga un dia especialment intens, amb l’arribada multitudinària de visitants per presenciar les Entrades, de forma que les filaes troben al seu pas una resposta brillant del públic alcoià i forà.

Us recordem l’horari dels actes, el dia 22 és el dia de les Entrades. A les 5 del matí, serà la Missa per a festers a la Parròquia de Santa Maria. A les 5.45 hores, toc d’alba, rés de l’Avemaria i Diana. A les 10.30 hores, Entrada de Cristians. A les 17 hores, Entrada de Moros.

Cal destacar el capítol de la participació als actes festers, ja que es calcula que aproximadament en 11.100 persones prendran part en les desfilades, cal destacar que ha augmentat en 100 persones respecte al darrer any.

Les 28 filaes alcoianes desplegaran el seu meravellós espectacle acompanyades set grups de ball, al voltant de 60 bandes de música, espectaculars boatos, desenes de carrosses i plataformes… La imaginació serà part essencial d’una desfilada que es reinventa any rere any sense perdre cap mica de brillantor. L’enginy, la participació i la capacitat de superació del món fester alcoià contribuiran a superar la limitació de recursos econòmics que pot provocar la situació socioeconòmica i així brindar als assistents una fabulosa posada en escena que de ben segur no decebrà els espectadors.

Dia de Sant jordi

El diumenge, 23 d’abril, és el dia dedicat al patró, Sant Jordi. A les 9 hores, començarà la Segona Diana. A les 11 hores, Processó de la Relíquia de Sant Jordi, des del Temple del Patró a la Parròquia de Santa Maria. A continuació, cap a les 12 hores, missa major. Al finalitzar, cap a les 14 hores, a la Plaça d’Espanya, gran mascletà. A les 18 hores, Diana Vespertina del Cavallet a càrrec de Realistes i Barbarescs, des de la Font Redona a la Plaça d’Espanya. A les 19.30 hores, Processó General, acompanyant a la Relíquia i a la imatge eqüestre de Sant Jordi, A les 23.30 hores, Retreta.

Dia de l’Alardo

Finalment el dilluns, 24 d’abril és el dia de l’Alardo. Comença a les 8 amb el Contraban. A les 8.45 hores, guerrilles, fins a les 9.45 hores. A les 10 hores, Estafeta i Ambaixada Mora seguida de la batalla d’arcabusseria. A les 16.30 hores, Estafeta i Ambaixada Cristiana i nova batalla. Cap a les 20 hores, Acció de Gràcies. Els Capitans i Alferes d’ambdós bàndols, amb les seues respectives filaes, el Sant Jordiet amb la seu filà, i l’Assemblea General de l’Associació, acompanyaran la imatge de Sant Jordi El Xicotet, des de la Parròquia de Santa Maria fins l’Església del Sant. A les 21.30 hores, Aparició del Sant Jordiet sobre els merlets del Castell. En finalitzar, castell de focs d’artifici.

Entre els preparatius d’última hora, com és habitual, està el repartiment de la pólvora per als festers que el tercer dia de Festes participaran en l’Alardo. Enguany, s’ha de complir la normativa vigent que obliga a tindre llicència d’avancarga, l’han aconseguida 2.325 festers que tindran un quilo per fester segons la legislació vigent en aquest tipus de celebracions. El més ressenyable rau en el fet que, l’Associació de Sant Jordi ha subvencionat l’obtenció d’aquest permís, per aconseguir la màxima participació possible.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *