foradia pressupostparticipatiualcoi

Els Cristians llueixen les seues tropes pels carrers d’Alcoi

• La imaginació ha sigut part essencial d’una desfilada que es reinventa any rere any sense perdre cap mica de brillantor • Han desfilat totes i cadascuna de les catorze ‘filaes’ cristianes de la Festa alcoiana

L’esperat Dia de l’Entrada ha arribat. El dia que s’escenifica l’arribada de les forces que lluitaran per mantenir el domini de la Vila d’Alcoi. Per una banda, els Moros, preparats per a envair el territori; i per altra els Cristians, disposats a morir per tal de defendre la seua ciutat.

Una representació que ha dut tot un any de preparació per part de tots els seus components, aproximadament 11.100 persones participant del disseny, organització, posada en escena, seguretat i protocol.

Les 28 filaes alcoianes despleguen avui el seu meravellós espectacle acompanyades de nombrosos grups de ball, al voltant de 60 bandes de música, espectaculars boatos, desenes de carrosses i plataformes… La imaginació ha sigut part essencial d’una desfilada que es reinventa any rere any sense perdre cap mica de brillantor.

A les 5:00 del matí s’ha celebrat la Missa en la Parròquia de Santa Maria. Seguidament s’ha realitzat la hissada de la bandera Cristiana al Castell.

A continuació, després del rés del l’Avemaria i la interpretació de l’Himne de la Festa, ha iniciat la primera Diana, amb desfilada de les filaes cristianes i mores. Ha sigut una Diana històrica en haver participat una esquadra de dones de la filà Xanos, que enguany té la Capitania Mora, guiades pel Sergent.

A les 10.30 hores, els Cristians han arrancat la seua Entrada com a símbol de força de l’exèrcit de Jaime I en defensa de la Vila d’Alcoi. Ho ha fet amb la filà Almogàvers al cap. Luis Sanus Pastor, el Capità, ha estat acompanyat del seu boato i La Unió Musical de Llutxent.

Després dels Almogàvers, han desfilat totes i cadascuna de les altres tretze ‘filaes cristianes de la Festa alcoiana.

Per acabar el matí, li ha tocat el torn a la Filà Navarros. Amb una estètica medieval basada en els boscos de Navarra, l’Alferes, Gabriel Barrachina ha guiat les seues tropes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *