foradia subscriutegrat

Alcoi celebra engalanat l’homenatge al seu patró, Sant Jordi

• El poble alcoià ha celebrat el 23 d’abril, el dia del seu patró, Sant Jordi, enguany representat per Tomàs Pascual Cantó

El poble alcoià ha celebrat el 23 d’abril, el dia del seu patró, Sant Jordi, enguany representat per Tomàs Pascual Cantó. Just un dia després de viure l’Entrada, on els soldats dels dos bàndols, moro i cristià, han pres posicions per combatre pel domini de la Vila d’Alcoi.

A les 9 hores del diumenge, s’ha realitzat la Segona Diana, on els protagonistes han sigut els xiquets festers.

A les 11 hores, quan les ‘filaes‘ i els càrrecs, dirigits per Sant Jordiet, han arribat al Temple de Sant Jordi, ha tingut lloc la Processó de la Relíquia del Patró fins a la Parròquia de Santa Maria.

Tot seguit s’ha celebrat la missa major. Per a concloure el matí ha esclatat la gran mascletà a la Plaça d’Espanya, la qual ha ressonat per tota la ciutat i voltants.

A les 18 hores, s’ha realitzat la Diana Vespertina del Cavallet, a càrrec de Realistes i Barbarescs, des de la Font Redona a la Plaça d’Espanya.

La Processó General ha acompanyat, a continuació, a la Relíquia i a la imatge eqüestre de Sant Jordi.

L’acte de la Retreta, on les carrosses dels festers i els seus càrrecs desfilen llançant regals al públic, tanca el Dia de Sant Jordi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *