foradia elgrat

Guanyar sobre la gestió dels jutjats: “consolida una estafa del PP i la connivència del PSOE”

• L’acord sobre els jutjats d’Alcoi amb la Generalitat “consolida tota una estafa perpetrada pel PP de Jorge Sedano i Miguel Peralta amb la total connivència i ajuda inestimable de l'alcalde Toni Francés". • "És com si fem una reforma a després el venem pel valor de la reforma i no pel valor de tot l'immoble"


L’acord sobre els jutjats d’Alcoi amb la Generalitatconsolida tota una estafa perpetrada pel PP de Jorge Sedano i Miguel Peralta amb la total connivència i ajuda inestimable de l’alcalde Toni Francés i el Govern del PSOE alcoià”. Així ho considera Guanyar Alcoi.

L’Ajuntament ha rebut la titularitat de tres edificis alcoians que eren propietat de la Generalitat, per valor del cost de les obres de reforma dels jutjats, i no pel “valor total de l’edifici més la reforma. Conselleria paga les obres, i a canvi l’Ajuntament li regala un edifici històric com és el dels nous Jutjats”.

“És com si fem una reforma a després el venem pel valor de la reforma i no pel valor de tot l’immoble”, explica la portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes, qui considera que amb aquesta “gestió ruïnosa” s’ha deixat perdre “una quantitat escandalosa de diners que els alcoians i alcoianes hem pagat sense tindre cap competència per reformar aquest edifici”.

Així les coses, denuncia Guanyar, per part del PSOE “no s’actua, al contrari, es fa tot el possible per tancar i soterrar aquest assumpte al preu que siga i com abans millor, per interessos personals i partidistes dels principals actors: l’alcalde Toni Francés i el seu respectat Jorge Sedano“.

Història del procés de la gestió

El procés de la gestió, segons Guanyar, és aquest: “l’any 2005 l’Ajuntament d’Alcoi comença a habilitar l’edifici de la plaça Verge Maria per albergar els nous Jutjats, no intervenia conveni amb la Generalitat que puga garantir la devolució de l’import invertit. L’Ajuntament d’Alcoi no té cap competència judicial, no obstant això es decideix a adequar aquest edifici. Al capdavant d’aquesta maniobra: l’alcalde Jorge Sedano i el regidor de règim jurídic Rafa Sanus i a la Conselleria de Justícia, Miguel Peralta”. Els Jutjats acaben costant 3,5 milions d’euros “d’un cost projectat d’1,1 milions”.

En 2011, Toni Francés, abans de ser alcalde, qualifica aquesta obra com “obscura, opaca i il·legal“. Aquest serà “l’últim retret seriós de Toni Francés cap aquest destarifo. El 2015, amb Toni Francés amb l’alcaldia i governant en solitari, arriba a un acord per la cessió de les instal·lacions adequades de forma ‘il·legal’, segons deia en 2011, a la Conselleria de Justícia. La contraprestació per aquest ‘regal’ l’hem sabut ja en 2018: un canvi de croms; l’Ajuntament d’Alcoi li regala l’edifici i nosaltres rebem la titularitat d’edificis que ja estem utilitzant com el Centre Social de la Zona Nord, l’escoleta infantil de la Zona Nord o l’edifici administratiu del carrer Pintor Casanova”.

El resultat és un negoci redó per a la Conselleria. La propietat que obté la Conselleria ens ha costat d’adequar 3,5 milions d’euros, és a dir, això ens han costat les obres però, i el valor de l’edifici i el terreny? I la seua possible revalorització després de més 10 anys? I els interessos que hem pagat amb els préstecs demanats per fer front a aquestes obres? I les despeses per manteniment?.

La portaveu lamenta, finalment,que els responsables d’aquest balafiament, com de costum, no patisquen cap conseqüència“.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *