foradia subscriutegrat

Alcoi en quinze dies: per una política digna

• Vivim dins d’un Estat nacional que, a poc a poc, va transformant la nostra realitat, en l’àmbit local també • Cal manifestar públicament que la gent normal volem una política basada en el bé comú, que dignifique la vida de la societat

Durant els últims quinze dies, Alcoi no ha pensat pràcticament en altra cosa que en les Festes. I amb raó, són moltes les hores de treball i preparació, moltíssimes les persones i organitzacions implicades, molt gran la il·lusió i emoció que desperten, enorme l’activitat econòmica que generen. Amb raó estan catalogades d’Interés Turístic Internacional.

Però, encara que la ciutat no haja promogut canvis directes durant els últims dies, com ja sabem, vivim dins d’un Estat nacional que, a poc a poc, va transformant la nostra realitat, en l’àmbit local també.

En aquest sentit, resulta interessant parar esment en com el Govern nacional està exercint les seues funcions. Desgraciadament, cada dia ixen a la llum nous casos que demostren que el Partit Popular forma part d’una xarxa de corrupció ben sòlida i extensa.

La recent “operació Lezo” ha visibilitzat com la trama madrilenya ha parasitat les institucions públiques (que, no ho oblidem, són de tots i totes), desviant fons públics per a enriquiment personal, finançant al PP i als mitjans de comunicació a canvi de favors, utilitzant el seu poder per obstaculitzar la justícia i regalar contractes públics a familiars i amics…

Alguns insisteixen a dir que els casos de corrupció són casos aïllats, però la realitat evidencia dia a dia que es tracta d’una manera de governar. Per donar una xifra esclaridora, són ja 11 dels 13 ministres que va tindre Aznar en el seu equip de Govern els que estan imputats per estar “presumptament” implicats en casos de corrupció.

Poden defensar-se com vulguen, argumentar que no saben res, utilitzar mitjans de comunicació per a llavar la seua imatge o desviar l’atenció, comprar i pressionar a jutges… Però la realitat és que el PP ha protagonitzat més casos de corrupció en els últims dos mesos que qualsevol partit polític d’Europa en tota la seua història.

Cada dia més gent s’adona que la seua política és un modus operandi a través del qual unes elits s’enriqueixen a mans plenes mentre que la qualitat de vida de la gran majoria de la societat ha baixat estrepitosament i mentre que el futur de les noves generacions (també les presents) es dibuixa obscur.

La gent de bé no pot acostumar-se a viure dins d’aquesta realitat. No podem deixar que es normalitze la corrupció en la política. La política ha de ser utilitzada per a millorar el bé comú, no per enriquir-se personalment.

En aquest context, els alcoians i alcoianes també podem aportar la nostra part: per una banda informar-se bé, no deixar que ens manipulen; per altra, quan toque, votar amb consciència. També procurar participar en la mesura del que siga possible en la política, per assegurar-se que les coses es fan bé i promoure les polítiques que siguen d’interés públic.

Sempre tenint en compte que la corrupció a soles es desmantellarà si n’hi ha un nivell de pressió social important. Per això cal exercir pressió social al carrer. Cal manifestar públicament que la gent normal volem una política basada en el bé comú, que dignifique la vida de la societat, i no al revés. L’1 de Maig és una bona oportunitat per a fer-ho.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *