Foradia ajualcoitel

Els veïns i veïnes d’Alcoi s’organitzen per tal de defendre els drets de les mascotes

• L’Associació de Veïns junt amb la plataforma Alcoi pel Dret la Protecció i el Benestar Animal ha creat dos protocols d'actuació on s’explica a qui cridar, on acudir i quins passos s'han de realitzar després d'un enverinament • Es va avançar que s'està realitzant una campanya de recollida de signatures

L’Associació de Veïns de Santa Rosa, a petició de les veïnes i veïns, ha organitzat una reunió per a tractar els últims casos d’enverinament de mascotes succeïts a Alcoi.

A aquesta van assistir quasi un centenar de persones, veïns d’Alcoi i comarca preocupats per la protecció de les seues mascotes.

Juan Moncho, president de l’Associació de Veïns de Santa Rosa, va informar de les diverses reunions que havia mantingut tant amb la Policia Local com amb els regidors de l’Ajuntament per a abordar l’assumpte. Va comentar que tant en l’Ajuntament com en la Policia Nacional no existeixen pràcticament denúncies i que els fets d’aquestes característiques convé que siguen denunciats. A més, explicava que les zones fora del casc urbà no són competència explícita de l’Ajuntament, per la qual cosa és imprescindible avisar a Medi ambient perquè s’encarregue de rastrejar la zona, realitzar les necropsias en casos de defunció i realitzar la recerca pertinent.

L’Associació de Veïns junt amb la plataforma Alcoi pel Dret la Protecció i el Benestar Animal ha creat dos protocols d’actuació on s’explica a qui cridar, on acudir i quins passos s’han de realitzar després d’un enverinament, haja mort o no la mascota. Óscar Ferrando, gerent de VeterVida, va donar unes pautes d’actuació de primers auxilis, que s’expliquen també en el protocol que s’ha editat. També va respondre a diverses preguntes realitzades pels assistents en referència a les formes d’actuació en diferents casos.

Sonia Calderón, propietària d’una de les mascotes mortes, i membre fundadora de la plataforma, va començar agraint molt emocionada la implicació, el suport i l’ajuda mostrada per Juan Moncho de l’AA.VV, pels agents mediambientals de Conselleria de Medi ambient, per VeterVida, per la Protectora d’Animals i per les més de 500 persones que, després del seu cas, van voler unir-se per a cercar solucions conjuntes i intentar posar remei a aquesta situació.

Després de comentar el seu cas i indicar els passos seguits fins al moment, Sonia va insistir en la importància de denunciar els fets tant a la policia nacional com fer que consten en el Registre de l’Ajuntament, “doncs sense aquestes denúncies no es té constància dels fets, i és important que tant la regidoria de Sanitat com la de Seguretat Ciutadana estiguen informades”.

Finalment, en la reunió es va avançar que s’està realitzant una campanya de recollida de signatures en la qual afirmen que som moltes les persones amb mascotes al nostre càrrec les que ens sentim desprotegides davant la falta de sensibilitat animal existent. Les nostres mascotes tenen dret a sentir-se protegides en els seus passejos i segures en una ciutat lliure de maltractament animal. Per això sol·licitem una campanya de conscienciació ciutadana pel respecte, la protecció i el benestar animal.

Les persones interessades a deixar la seua signatura poden fer-ho en l’Associació de Veïns de Santa Rosa així com en els diferents comerços que s’han prestat i que apareixen publicats en un llistat en la pàgina de Facebook “Pel Dret, la Protecció i el Benestar Animal“.

Font: Redacció./


artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *