foradia cdturisme

Arranquen les Festes de Moros i Cristians de Muro

• A les 20:00 hores, després de la traca que marca l'inici de les Festes, davant del Castell en la plaça del Matzem, començarà la Cercavila dels Músics • El Dissabte a les 6:30 hores de la matinada, després de l'Àngelus i del volteig de campanes, començarà la Diana • Per la nit, tindran lloc els concerts en la plaça del Matzem, on actuaran Tito Pontet (balls llatins), King Kong Boy (Indi Rock), Assekes (Ska-Rock), Santy Mataix DJ (mestissatge).

Avui arranquen les Festes de Moros i Cristians de Muro. A les 20:00 hores, després de la traca que marca l’inici de les Festes, davant del Castell en la plaça del Matzem, començarà la Cercavila dels Músics, obrint l’acte la Unión Musical de Muro, seguint les altres bandes dels bàndols Moro i Cristià.

A les 23:30 hores de la nit es realitzarà l’Entraeta de la Vespra, que començarà en la cantonada del carrer Sants de la Pedra amb el carrer Sant Josep, i finalitzarà en la plaça de l’Església. Desfilaran en primer lloc els filaes del bàndol Cristià, seguides per les del bàndol Moro.

Per a tancar el dia, a la 1:00 hores de la matinada, es realitzarà el Gran Ball en la plaça del Matzem organitzat pel “Grupo Vértigo”.

Dissabte Dia de l’Entrada dels Moros

El Dissabte a les 6:30 hores de la matinada, després de l’Àngelus i del volteig de campanes, començarà la Diana des de la plaça de l’Església. Obrirà l’acte la filà Realistes, per ostentar aquest any el càrrec de Capità Moro, i seguiran la resta de filaes amb el següent ordre: Verds, Llana, Moros del Rif (Banderer Moro), Tariks i Marroks.

A continuació desfilarà el bàndol cristià, encapçalat per la filà Mare de Déu, per ostentar aquest any la Capitania, i després ho farà la resta de filaes amb el següent ordre: Maseros, Templaris, Arquers (Abanderat cristià), Contrabandistes i Pirates.

A les 10:30 hores, reunits en la plaça de l’Ermita el Clero, les Clavariesses i les autoritats civils i festeres, al costat de la Unión Musical de Muro, desfilaran fins al temple parroquial, on se celebrarà la missa que les Clavariesses dediquen a la Patrona de Muro. Quan acabe la missa s’iniciarà la cercavila de les clavariesses fins a l’Ermita de la Patrona on es dispararà una gran mascletà.

L’Entrada Mora començarà a les 15:30. Exòtic desplegue de l’exèrcit de la Mitja Lluna; fantasia oriental, sensualitat i sumptuositat àrab que rememorarà les formacions morunes d’Al-Azraq. L’ordre de l’Entrada serà el següent: Realistes (Capità del bàndol Moro), Verds, Tariks, Llana, Marroks i Moros del Rif (Abanderat moro). Finalitzat l’acte de l’Entrada es realitzarà el Passeig Cristià.

A les 00:30 hores de la matinada, tindran lloc els concerts en la plaça del Matzem, on actuaran Tito Pontet (balls llatins), King Kong Boy (Indi Rock), Assekes (Ska-Rock), Santy Mataix DJ (mestissatge).

Dia de la Mare de Déu dels Desemparats – Entrada Crisitiana

El diumenge a les 10:30 hores, reunits en la plaça de l’Ermita les Clavariesses, autoritats festeres, filaes i públic en general, començarà l’Ofrena de flors que el poble de Muro ofereix a la seua Patrona.

Finalitzada l’Ofrena floral, començarà la Missa Major en el dia de la Mare de Déu dels Desemparats. Després de la missa cada filà, amb la seua corresponent banda de música, es desplaçarà fins a la plaça de l’Ermita on hi haurà una gran mascletada.

A les 17:30 hores començarà l’Entrada Cristiana, un desplegament de les tropes de la Creu rememorant tot l’ocorregut en aquestes terres durant el regnat de Jaime I. L’ordre de l’Entrada serà el següent: Mare de Déu (Capità del bàndol Cristià), Maseros, Contrabandistes, Templaris, Pirates i Arquers (Abanderat Cristià).

A les 22:00 hores es farà la Processió General de la Patrona de Muro, Mare de Déu dels Desemparats, que desfilarà pels carrers del nucli antic.

El ball final serà a les 00:30 hores de la matinada, amb concert en la plaça del Matzem. Danse Crashers (Ska-Jazz Jamaican 60s), L’emperador (indie Rock), DJ Coill & Santi Mataix DJ (indietronic).

Dia dels Trons

El dilluns és el Dia dels Trons. A les 10:30 hores la filà Mare de Déu i la filà Llana representaran l’Ambaixada del Tonell escrita per Rafael Ramírez en la placeta Molina.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *