foradia subscriutegrat

Francesc Valls: “si vols tindre vida personal, ser alcalde és un handicap”

• En aquesta entrevista realitza un balanç de la seua legislatura comentant els projectes realitzats, els que han quedat per a realitzar i, en general, la seua experiència com a alcalde. • "El balanç és agredolç, n’hi ha coses bones i coses roïnes". • "La Fira del Llibre ja és un esdeveniment consolidat no soles a nivell de la comarca sinó a nivell de País Valencià".

Francesc Valls és, des del 2015, l’actual Alcalde de Muro. I ho seguirà sent fins al mes de juny, quan rotarà el càrrec de l’Alcaldia amb Jacquelin Cerdà, tal com consta en el pacte que van fer EUPV i Compromís, segons el qual dividien la responsabilitat d’Alcaldia a mitja legislatura per a cada força política. Francesc a partir d’ací serà regidor d’Urbanisme, Joventut i Comunicació i Premsa.

En aquesta entrevista realitza un balanç de la seua legislatura comentant els projectes realitzats, els que han quedat per a realitzar i, en general, la seua experiència com a alcalde.

– Quin balanç realitzes després d’aquests dos anys de legislatura, Francesc?

El balanç és agredolç, n’hi ha coses bones i coses roïnes. Agre per dos motius: la lentitud de l’administració, que ha sigut com un mur en el qual costa molt entrar, estar damunt dels tècnics, l’actitud d’espera… Després la convivència entre els partits en el pacte de Govern: les persones som com som i tenim encerts i errors; des de l’Alcaldia hem intentat que fora una unió i que estiga tot consensuat però en estar en mig els partits polítics això es trenca.

– I la part dolça?

Les consecucions que hem fet. Per exemple els pressupostos participatius, una proposta que no s’havia fet mai i a la qual la gent ha respost molt bé. Hem destinat 40.000 € i tots els projectes que han eixit dels veïns i veïnes estan realitzant-se. També hem fet un parc per a gossos, amb joguets reciclats, un espai del qual la gent que té mascotes està molt contenta. Per altra banda els rebaixos de les voreres amb ànim de fer la ciutat més accessible…

– Després de dos anys, tens ganes de deixar el càrrec?

En part sí perquè és molta faena, molt sacrificat a nivell personal i arribar a tot és impossible; si vols tindre vida personal, això és un ‘handicap’.

– Si continuares com a Alcalde, què t’agradaria fer més al poble?

La remunicipalització dels serveis bàsics (l’aigua, la brossa, la neteja viària i d’edificis), que encara que no estiga com a Alcalde treballaré perquè s’aconseguisca. És complicat perquè els Pressupostos Estatals diuen que està prohibit remunicipalitzar; fer empreses públiques comporta una sèrie de condicions que Muro ara mateix no compleix… N’hi ha molta problemàtica, però jo crec que s’aconseguirà.

– Ara passaràs a formar part de l’equip de regidors, supose que tu continuaràs en la mateixa línia de treball…

Sí, jo continuaré igual, ara la tasca serà la de Jacquelin. Jo faré la meua pressió, per descomptat, perquè jo vull que les coses es facen des del meu punt de vista, des del d’Esquerra Unida.

– Parlem d’un tema que teniu en l’agenda immediata del poble, la XXII Fira del Llibre.

La Fira del Llibre ja és un esdeveniment consolidat no soles a nivell de la comarca sinó a nivell de País Valencià, perquè venen ponents primeres espases amb molta capacitat de convocatòria. Enguany tenim uns conferenciants de luxe com Rosa Maria Calaf, Javier Sierra, Nuria Cadenes, Manuel Vicent i Urbà Lozano. Està barrejada entre gent de tot l’Estat i gent més del territori. De dilluns a divendres, del 29 de març fins al 2 de juny, faran una conferència diària. L’objectiu al final és fomentar la lectura com a hàbit.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *