foradia subscriutegrat

Bravo garanteix la ‘màxima urgència’ en les ajudes per a la recuperació de les zones afectades per l’incendi de Beneixama

La consellera de Justícia es reuneix amb els col·lectius afectats per a explicar el procés de tramitació de les ajudes i oferir el suport tècnic necessari per a l'avaluació dels danys

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mantingut una reunió amb l’alcalde de Beneixama, Vicente Ibáñez, membres de la corporació i associacions d’agricultors, senderistes, caçadors i altres col·lectius afectats per l’incendi del passat 15 de juliol per a explicar el procés de tramitació de les ajudes per a pal·liar els danys produïts. En la trobada, al qual també ha assistit l’alcalde de Villena, Bravo ha garantit “la màxima urgència” per a “ajudar la recuperació de la zona“.

El Consell va acordar el passat 26 de juliol escometre de forma immediata totes les actuacions necessàries per a pal·liar els efectes de les zones afectades per l’incendi forestal que va arrasar 861 hectàrees del terme municipal. Aquest acord arbitra amb caràcter d’urgència les ajudes perquè els afectats puguen presentar les seues estimacions dels danys en infraestructures i béns públics, així com dels danys que hagen pogut patir les instal·lacions i infraestructures agràries o d’altres sectors econòmics diferents del forestal i els béns immobles de persones físiques o jurídiques.

Fins setembre per demanar les ajudes

La consellera Bravo ha apuntat que els afectats tenen fins al 16 de setembre per a presentar les estimacions de danys patits i ha garantit que atorgarà “màxima celeritat” a les peticions per a “ajudar la recuperació de la zona”. A més, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha mostrat als col·lectius presents la voluntat de col·laboració. “Oferirem a tots els afectats i a l’Ajuntament de Beneixama, tot el suport tècnic necessari per a la realització d’aqueixa primera avaluació de danys“.

Les sol·licituds presentades per part de l’Ajuntament de Beneixama (encarregat de canalitzar totes les peticions) seran avaluades per l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspon efectuar una estimació pressupostària dels danys. L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà les actuacions dels diferents departaments del Consell i altres administracions que hagen de dur-se a terme per a aconseguir la volta a la normalitat, al més prompte possible, de totes les zones que es van veure afectades per l’incendi forestal.

Hem escoltat a tots els col·lectius afectats i hem assegurat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà, a través d’aquesta Oficina Única, totes les actuacions necessàries per a evitar que la burocratització reste agilitat en aquest procediment“, ha recalcat Bravo.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *