foradia pressupostparticipatiualcoi

Naix una plataforma comarcal contra el racisme i la xenofòbia

• El que es pretén és evitar que aquests moviments d’ultra dreta cresquen • Es convida a signar el seu manifest i a formar part “d’un moviment unitari, ampli, plural i de rebuig ideològic".

La crisi econòmica ha ocasionat una proliferació d’organitzacions que estan instal·lant la discriminació racial, les idees racistes i xenòfobes. Una d’aquestes organitzacions és Lo Nuestro al País Valencià i la seua delegació La Creu de l’Albà en l’Alcoià-Comtat.

Lo Nuestro “representa una amenaça molt greu per a la nostra convivència, ja que propugnen per “una falsa solidaritat, de forma patriota, exemplificada en els repartiments de menjar sols per a espanyols, rebutjant la multiculturalitat i discriminant a tota persona no nacional o d’altra raça que estiga patint una situació de necessitat”.

El creixement d’aquests grups està provocant un augment dels atacs contra persones migrants al carrer, a membres de col·lectius LGTBI o a militants d’esquerra.

Davant l’augment d’aquests moviments, ha nascut una plataforma comarcal, Crida Contra el Racisme, per tal de combatre les idees racistes i xenòfobes.

El que es pretén és evitar que aquests moviments d’ultra dreta cresquen, ja que històricament han provocat catàstrofes socials. Una d’elles, la Guerra Civil Espanyola, en la qual els avions dels feixistes italians van bombardejar ciutats com Alcoi, provocant la mort d’una gran quantitat de persones en tot el país.

Per aquests motius, des de Crida Contra el Racisme es convida a signar el seu manifest i a formar part “d’un moviment unitari, ampli, plural i de rebuig ideològic on tinguen cabuda totes les persones i col·lectius”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *