foradia subscriutegrat

Alcoi commemora els 100 anys del descobriment arqueològic de La Serreta

• En 2017 es compleixen cent anys del descobriment del jaciment arqueològic de La Serreta, per part de Camilo Visedo Moltó i els seus col·laboradors • Les activitats commemoratives donaran inici amb una visita guiada a La Serreta, emmarcada en el cicle "10 excursions Voltant Alcoi"

En 2017 es compleixen cent anys del descobriment del jaciment arqueològic de La Serreta, per part de Camilo Visedo Moltó i els seus col·laboradors. Aquest excepcional conjunt arqueològic, compost per la ciutat, la necròpolis i el santuari d’època Ibèrica, ha estat des de llavors un referent de la cultura alcoiana, i també de la investigació arqueològica a escala mundial.

Un jaciment arqueològic que fos declarat Monument Nacional en 1931en el qual, entre altres vestigis, s’han trobat: troballes de ploms amb escriptura ibèrica, la col·lecció de terracotes o les ceràmiques decorades, a més de les ruïnes conservades.

La importància del jaciment va captar l’atenció d’insignes personalitats de l’arqueologia valenciana que van dedicar la seua tasca científica, com M. Tarradell o E. Llobregat.

Cal destacar les importants aportacions de Vicent Pascual, successor de Visedo en la direcció del Museu d’Alcoi, de qui es compleixen cent anys del seu naixement, precisament aquest mes de maig, i al qual es dedicarà la pròxima edició de la revista Recerques del Museu d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi, a través del seu Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó, i l’Institut de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d’Alacant, estan preparant un seguit d’iniciatives de divulgació i científiques amb motiu d’aquest centenari.

Les activitats commemoratives donaran inici amb una visita guiada a La Serreta, emmarcada en el cicle “10 excursions Voltant Alcoi”, que tindrà lloc el diumenge 28 de maig. Es troba en preparació un llibre que analitza la documentació relativa al santuari i la col·lecció de terracotes votives. Aquest estudi serà presentat el pròxim mes de novembre en el marc de les jornades científiques “Santuaris, paisatges sagrats i activitats rituals en el món ibèric. Jornades arqueològiques en commemoració dels 100 anys del descobriment del santuari de la Serreta”, les sessions tindran lloc a la Universitat d’Alacant i el Centre Cultural d’Alcoi.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *