Foradia subscriutegrat

La Seu Universitària de la UA a Cocentaina presenta 6 cursos d’estiu

• El programa de Cursos d'estiu de la UA inclou un total de 54 propostes estiuenques i sis d'aquestes s'impartiran en la Seu Universitària de Cocentaina • Les línies prioritàries que han guiat la confecció del programa d'aquesta edició 2017 són el caràcter professional i el contingut aplicat

El programa de Cursos d’estiu de la UA inclou un total de 54 propostes estiuenques i sis d’aquestes s’impartiran en la Seu Universitària de Cocentaina.

Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, ha destacat que aquesta és una important aposta per la temàtica educativa, ja que la Seu de Cocentaina “sempre s’ha caracteritzat per la innovació educativa i per una forta implicació del col·lectiu docent”.

Els cursos comptaran amb primers espases i s’impartiran en clau didàctica, perquè el contingut siga accessible tant per a especialistes com para qualsevol persona interessada en el tema.

Les línies prioritàries que han guiat la confecció del programa d’aquesta edició 2017 són el caràcter professional i el contingut aplicat. A continuació els cursos classificats per temàtica.

Tecnologia i comunicació

El curs que tindrà lloc del 17 al 21 de juliol, estarà dedicat a la comunicació en Internet, amb el títol “Redacció per a internet. La il·lusió de conversar” un curs que ajudarà a PIMES, autònoms i creatius a comunicar amb major efectivitat.

Formació en educació

El programa per a Cocentaina inclou la “VI Trobada d’innovació educativa: Nous escenaris, noves mirades”, que començarà dilluns que ve 3 de juliol. Aquest curs té com a objectiu conéixer i entendre l’educació des de diferents perspectives, com l’escola lliure, l’escola tradicional i l’escola innovadora.

La segona proposta de temàtica educacional és el cursEl model educatiu del Projecte Roma: Teoria i pràctica. Construint comunitats de convivència i aprenentatge a través de projectes de recerca en les aules d’Infantil, Primària i Secundària” (del 5 al 7 de juliol), que donarà conéixer el model educatiu del Projecte Roma des de la pràctica en Infantil, Primària i Secundària en col·legis i instituts.

Durant el desenvolupament del curs es treballaran els canvis en la construcció del coneixement en l’aula a través de projectes de recerca; com fer que l’aula siga una comunitat de convivència i aprenentatge; s’abordarà l’aprenentatge cooperatiu i pautes per a viure en democràcia, valorant les diferències humanes, no com a defecte o xacra social, per a construir una escola sense exclusions.

Enfocament d’Igualtat

“ESO EN FEMENÍ. Materials amb perspectiva de gènere per a treballar en Secundària” (del 17 al 19 de juliol), tindrà com a objectiu donar visibilitat en els continguts de Secundària i Batxillerat a les dones i la seua aportació en diverses qüestions de coneixement des de la perspectiva d’igualtat, així com aportar eines pràctiques al professorat per a confeccionar referents femenins, en l’àmbit de les humanitats, amb les quals treballar en l’aula.

Agroeconomia

Oli, l’or líquid. Elaboració, agroeconomia i química de l’oli (del 5 al 7 de juliol). Aquest curs proporcionarà una base de coneixement dels processos de la seua elaboració, els aspectes agroeconòmics de l’obtenció i cures de la matèria primera, de les propietats físic-químiques i el seu efecte en la classificació dels diferents tipus d’oli. Aquesta proposta inclou una visita a una almazara i un tast d’olis.

Aprenentatge del valencià

Lautoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià (del 7 al 8 de juliol) se centrarà en la formació del professorat i mostrarà diversos recursos en línia amb els quals el docent de valencià podrà ajudar als seus alumnes a consolidar els coneixements que necessita un aprenent.

Valero ha volgut posar l’accent en la sinergia existent entre la UA i l’Ajuntament en l’elaboració del programa de cursos, i ha agraït a l’alcaldessa la seua implicació, l’impuls i fins i tot la demanda de cursos específics.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, per la seua banda, també ha destacat la fructífera col·laboració entre ambdues institucions i l’elevat interés de les propostes dels cursos estiuencs en aquesta edició 2017.

De la mateixa manera, Valero ha destacat la labor duta a terme pel coordinador acadèmic de la Seu, José Luis Todolí.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *