foradia pressupostparticipatiualcoi

Abel Guarinos respecte a la Mostra: “l’Ajuntament d’Alcoi ha mantingut viva la flama”

• El director de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, ens comenta que “és importantíssim el fet que n’hi haja una fira valenciana de les arts escèniques. • "Té sentit que seguisca la sent a Alcoi la fira de les arts escèniques valencianes, de la mateixa manera que volem que Castelló siga el festival de capçalera de la fira valenciana de la música”

La Mostra de Teatre és un esdeveniment consolidat a Alcoi des de fa 27 anys. Un espai on es reuneixen els professionals del món del teatre, actors, companyies, directors, programadors, distribuïdors… per tal de compartir experiències i crear vincles professionals que estimulen l’àmbit de la cultura i el teatre.

Hem parlat amb alguns d’aquests professionals perquè ens aporten la seua visió al respecte. En aquest cas, amb el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

El director de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, ens comenta queper a nosaltres, com a Institut Valencià de Cultura, és importantíssim el fet que n’hi haja una fira valenciana de les arts escèniques. És cert que en els últims anys (del 2009 al 2014) la Mostra d’Alcoi ha estat bastant ningunejada a efectes administratius des de la Generalitat, però afortunadament l’Ajuntament d’Alcoi ha mantingut viva la flama. I ací la tasca que ha realitzat Miquel Santamaria com a director de la Mostra és impagable”.

Ara com ara, les ajudes i col·laboracions amb la Mostra han canviat: “ja des de l’any passat, l’Institut Valencià de Cultura i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat van apostar perquè fos la Mostra d’Alcoi l’espai on ens organitzem i ens impliquem per tal de fer que tinga àmbit de País, de Comunitat Valenciana”.

Cal destacar que la Mostra va nàixer a Alcoi fa 27 anys gràcies als teatres que n’hi havia a la ciutat i “els professionals que sempre ha parit aquesta ciutat, i té sentit que seguisca la sent a Alcoi la fira de les arts escèniques valencianes, de la mateixa manera que volem que Castelló siga el festival de capçalera de la fira valenciana de la música”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *