Foradia

Guanyar analitza la meitat de la legislatura d’Alcoi i els reptes de futur

• “Alcoi, de la mà de l’actual govern, no aconsegueix treure profit del gran potencial creatiu dels seus joves, dels seus treballadors, i la seua gent, per eixir d’una situació difícil marcada pels alts nivells d’atur i d’emigració de les generacions més joves • L’objectiu de la plataforma és governar Alcoi en 2019, i per a això “hem de convertir-nos en els caps visibles del trencament pacífic, de la revolució democràtica, de la defensa inflexible de l’honestedat política i social..."

Guanyar ha celebrat la seua Assemblea per a avaluar la situació actual, el treball realitzat i pensar els reptes de futur. I ho ha fet en obert per tal que participe del debat tot veí interessat en la situació d’Alcoi i vulga aportar les seues idees, crítiques, propostes o reflexions.

El balanç que es fa de la gestió del Govern del PSOE durant aquesta meitat de legislatura, segons Guanyar és la següent: “Alcoi, de la mà de l’actual govern, no aconsegueix treure profit del gran potencial creatiu dels seus joves, dels seus treballadors, i la seua gent, per eixir d’una situació difícil marcada pels alts nivells d’atur i d’emigració de les generacions més joves”.

A aquesta manca d’acció social, econòmica i política, cal afegir: “la falta de transparència, la gestió justa i mínima, la intenció ferma de governar en solitari rebent el suport implícit de Jorge Sedano i la nul·la predisposició d’esclarir les irregularitats, malbarataments i gestions poc ètiques de les legislatures passades, han estat a l’ordre del dia, sent aquest PSOE alcoià una continuació de les legislatures del PP, fent cobertura a la nefasta gestió i negant-se contínuament a demanar responsabilitats, tant polítiques, patrimonials, com penals, pels excessos i per les irregularitats detectades”.

En aquest context, l’objectiu de la plataforma és governar Alcoi en 2019, i per a això “hem de convertir-nos en els caps visibles del trencament pacífic, de la revolució democràtica, de la defensa inflexible de l’honestedat política i social i del retorn i valorització de les polítiques públiques com a eina transformadora, amb capacitat per mobilitzar tota l’energia dels ciutadans”.

No obstant això, l’acció de Guanyar, segons planteja el seu document Assemblea Ciutadana: Guanyar Alcoi el 2019. Construïm l’alternativa, no es limita a la gestió administrativa, sinó que té com a objectiu fonamental: “crear consciència i empoderar a la ciutadania perquè siga aquesta el motor del canvi. El nostre treball a l’Ajuntament ha de ser un referent pel seu bon fer, però el nostre treball social ha de ser un exemple de capacitat de sumar efectius, de construir unitat popular, per fer real la transformació que volem”.

La plataforma és conscient que el seu treball de futur no serà senzill, ja que, segons valora, n’hi ha interés de marginar-la i deslegitimar-la per part de per part de la majoria de grups polítics locals i per part d’alguns mitjans de comunicació. El motiu: “som una amenaça per a l’hegemonia de les forces que fins ara han estat majoritàries a la política local, i per això el govern moltes vegades se’ns adreça en termes molt durs i crítics. Realment, ara per ara som els únics que podem plantar cara al PSOE i a les polítiques conservadores, i conseqüentment som l’enemic a batre”.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *