lasarga ajualcoipresuparticipa

La Diputació d’Alacant destina ajudes locals per a fomentar l’esport i l’activitat comercial

• Un total de 128 ajuntaments i 358 clubs de la província es beneficiaran enguany dels plans d'ajudes per promocionar l'esport. • D'altra banda, la Diputació d'Alacant subvencionarà enguany amb 962.600 euros la realització d'actuacions en matèria de promoció econòmica i la celebració de fires i altres esdeveniments

Foment de l’esport

Un total de 128 ajuntaments i 358 clubs de la província es beneficiaran enguany dels plans d’ajudes que impulsa la Diputació d’Alacant amb la finalitat de promocionar, promoure i fomentar l’esport.

D’una banda, es troba el pla d’ajudes per a les Escoles Esportives Municipals. Aquest programa compta amb una inversió provincial de 570.000 euros que es distribuiran entre 128 municipis alacantins, la totalitat dels quals han sol·licitat correctament adherir-se al mateix. Les aportacions, que oscil·len entre els 1.000 i els 9.000 euros, es destinaran al desenvolupament d’iniciatives com a campionats de pilota valenciana, tallers de gimnàstica intergeneracional, carreres populars o tornejos de natació.

Per comarques, les ajudes han quedat repartides de la següent manera: Agres, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, L’Alqueria d’Asnar, Balones, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, L’Orxa, Billeneta, Muro d’Alcoi, Onil, Penàguila, Planes i Tibi són les localitats de la zona de la Muntanya que percebran inversió.

Promoció d’activitats econòmiques

D’altra banda la Diputació d’Alacant subvencionarà enguany amb 962.600 euros la realització d’actuacions en matèria de promoció econòmica i la celebració de fires i altres esdeveniments comercials en els diferents municipis de la província.

En el cas de la convocatòria per a fires, amb una partida de 662.616 euros, han resultat beneficiats 127 ajuntaments, tots ells de menys de 50.000 habitants, i entre les despeses subvencionables es troben l’assistència tècnica per a l’organització i muntatge de la fira o esdeveniment comercial, el lloguer d’estands, carpes, il·luminació, so i megafonia o la publicitat i promoció, entre altres. Les ajudes, que aconsegueixen un màxim cadascuna de 5.571 euros amb la finalitat d’atendre totes les peticions presentades, s’han distribuït en funció de la població i la mateixa arriba a cobrir el cost total de l’actuació en el cas de les localitats més xicotetes.

En la zona de la Muntanya percebran ajudes Agres, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, L’Alqueria d’Asnar, Balones, Banyeres de Mariola, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Castalla, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, l’Orxa, Billeneta, Muro d’Alcoi, Onil, Planes, Quatretondeta i Tibi.

D’altra banda, la convocatòria d’ajudes per a la realització d’actuacions en matèria de promoció econòmica distribuirà, per la seua banda, 300.000 euros entre un total de cent municipis destinats a cobrir, entre altres, despeses d’organització de concursos i premis per a projectes empresarials, l’elaboració de materials per a l’assessorament empresarial i orientació laboral, jornades formatives per a aturats, congressos, convencions i trobades, així com la reparació simple, conservació o manteniment dels locals destinats a Agències de Desenvolupament Local, promoció econòmica o vivers d’empreses municipals.

En la zona de la Muntanya comptaran amb una subvenció els municipis d’Alcoi, Agres, Alcoleja, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benilloba, Castalla, Cocentaina, Famorca, Fageca, Gaianes, Gorga, Ibi, l’Orxa, Muro d’Alcoi, Onil, Penàguila, Planes i Tibi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *