foradia subscriutegrat

Les ajudes al comerç de Gandia beneficien a un 73% dels sol·licitants

De les 760 sol·licituds presentades se n'han aprovat 455. Per a fer-les realitat l'Ajuntament ha atorgat 1 milió d'euros per al sector comercial i turístic

La Junta de Govern Local de Gandia ha aprovat la darrera tanda de sol·licituds de subvencions municipals per als comerços de la localitat que van haver de tancar durant el confinament.

El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, i el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, han fet un balanç sobre aquesta de subvencions, que són fins a un màxim de 1.500 euros. És a dir, el govern local ha destinat una partida inicial de 2 milions d’euros.

De les 760 sol·licituds que es van presentar, s’han aprovat 455, és a dir, el 60%, i es destinaran 675.750 euros per a ells.

D’aquestes, 9 sols han rebut 750 euros, ja que la resta l’atorgava la Generalitat a través de les seues ajudes.

Si se suma la subvenció de la Generalitat, el percentatge de beneficiats que han rebut ajudes és de 72’5%, amb més de 800.000 euros.

Les 302 sol·licituds que s’han descartat han sigut per diferents raons: 1/3 d’elles per coincidir amb ajudes municipals al sector turístic o de la Generalitat, donada la incompatibilitat de duplicar-ne. Un altre 1/3, per deutes dels sol·licitants amb diferents administracions públiques, i la resta perquè no van tancar durant el confinament, i aquest era un requisit per a poder beneficiar-se d’aquesta ajuda.

No podem estar plenament satisfets, perquè la previsió era esgotar la partida de 2 milions, però entre l’Ajuntament i altres administracions hem injectat més de 800.000 € al sector. Gràcies al sobrant, podrem reeditar noves línies. La bateria d’ajudes i accions, a més de les programades, posen al servei del comerç, l’hostaleria, el sector serveis, el màxim d’ajudes que l’Ajuntament es pot permetre per tal d’ajudar-los en el present i amb altres accions futures“, ha explicat el regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, que ha afegit que, ja s’ha atorgat més d’1 milió al sector comercia i turístic en aquesta primera fase d’emergència.

També ha anunciat que s’estan estudiant noves línies d’ajudes per a aquests i altres sectors: “També hem enllestit ja un ambiciós i transformador programa municipal de renovació tecnològica del sector serveis. El presentarem d’ací a poc temps“.

Per la seua part, José Manuel Prieto ha assegurat que el primer objectiu s’ha complit i que després vindran l’aprovació de les ajudes al sector turístic, així com noves línies de suport a altres sectors econòmics.

Seguirem treballant des del Consell Econòmic i Social, de la mà dels agents, les concertacions per tal d’accionar totes les mesures de suport que siguen necessàries“, ha conclòs el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *