foradia subscriutegrat

Guanyar denuncia que el Govern ha deixat passar els sobrecostos del Teatre Calderón

• L'Ajuntament no ha tingut gens d'interés a recuperar els 2,1 milions d'euros que es van pagar de forma irregular a Enrique Ortiz • "L'Ajuntament ha sigut en tot moment un aliat dels responsables del pagament: Jorge Sedano i el seu equip de Govern"

El fiscal del Tribunal de Comptes que havia reobert el procés al detectar irregularitats en el pagament de més de 2 milions d’euros en sobrecostos al Teatre Calderón en 2008, finalment va donar per tancat el procés el 10 de maig de 2017.

Així, segons Guanyar, “es constata que el Govern del PSOE no té gens d’interés a demanar responsabilitats als polítics que van ordenar pagar a Ortiz en contra dels informes dels tècnics municipals”.

Tots els actors actius al procés del Tribunal de Comptes, segons la interlocutòria, s’han estat passant la pilota els uns als altres.

Des del grup municipal assenyalen que “en resum: aquest procés ha sigut una poca vergonya. L’Ajuntament no ha tingut gens d’interés a recuperar els 2,1 milions d’euros que es van pagar de forma irregular a Enrique Ortiz per sobrecostos en el Teatre Calderón,

Amb això es refereixen a què l’Ajuntament d’Alcoi no va interposar cap demanada per tal de recuperar el destarifo. Per aquest motiu afirmen: “l’Ajuntament ha sigut en tot moment un aliat dels responsables del pagament: Jorge Sedano i el seu equip de Govern“.

De la interlocutòria es desprén que l’Ajuntament va deixar passar el termini per interposar la demanda, inexplicablement, i així passar-li la feina al Fiscal. El Fiscal del cas al Tribunal de Comptes va demanar al Jutjat d’Instrucció n. 2 d’Alcoi, que instrueix dels sobrecostos el cas per la via penal, un informe pericial sobre la quantia dels sobrecostos, malgrat que ja existeixen dos informes pericials, un a encàrrec de l’Ajuntament i altre a encàrrec del Jutjat d’Instrucció, i finalment els terminis han vençut i s’ha arxivat el cas.

“Des de Guanyar Alcoi vam estar en contínua comunicació amb els funcionaris que instruïen el cas per tal de conéixer de primera mà el procés i tractar de fiscalitzar en la mesura del possible. Vam estar tantejant la possibilitat de personar-nos, però la possibilitat que ens condemnaren amb costes feia inassumible aquell risc. En tot cas sembla que hem sigut els únics amb un interés real i lícit al cas, quan no teníem cap obligació, però com que l’Ajuntament no va exercir la seua responsabilitat d’exigir responsabilitats, hem hagut de ser un grup de l’oposició qui vetllara pel bé comú d’aquest poble”, sentència Estefania Blanes.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *