foradia subscriutegrat

AITEX celebra la jornada “Cap a la quarta revolució Industrial”

• Júlia Company ha inaugurat la jornada remarcant que un dels objectius principals del Consell de la Generalitat és el canvi de model productiu • S'ha parlat de l’experiència d’AITEX, molt positiva, quant a la implementació de noves tecnologies durant els últims anys • Les noves tecnologies estan molt avançades i ajuden força a millorar la producció i competitivitat de les empreses

AITEX celebra la jornada “Cap a la quarta revolució industrial”, un espai, organitzat per la Plataforma Tecnològica Sectors Manufacturers Tradicionals amb la col·laboració de l’IVACE, per analitzar els avanços de la indústria de l’entorn, especialment la tèxtil, en relació amb la implementació de la Indústria 4.0.

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha inaugurat la jornada remarcant que un dels objectius principals del Consell de la Generalitat és el canvi de model productiu, i en aquest sentit, les empreses han d’avançar cap a la implementació de les noves tecnologies.

Per a fer-ho, tal com ha comentat la directora general, s’ha posat en marxa l’Agenda de la Indústria 4.0 de la Comunitat Valenciana, on s’estudien i es defineixen les estratègies necessàries per a augmentar la productivitat i la competitivitat de les empreses.

Per altra banda, Júlia Company ha parlat de les sinergies establides amb el Ministeri d’Indústria per tal d’ajudar a les empreses a la implantació de les noves tecnologies.

Tot seguit, el grup d’investigació d’AITEX ha presentat a l’auditori, format per empresaris i professionals, un estudi realitzat sobre les empreses del tèxtil de la zona i el nivell de coneixement i aplicació de la Indústria 4.0.

També han parlat de l’experiència d’AITEX, molt positiva, quant a la implementació de noves tecnologies durant els últims anys: han sigut molts els seus avanços que ha realitzat, i els que queden per fer, tant en digitalització, visió artificial, internet de les coses, ‘wereables‘ i sensibilització dels teixits, RFID

La conclusió del grup d’investigació és: les noves tecnologies estan molt avançades i ajuden força a millorar la producció i competitivitat de les empreses del tèxtil. No obstant això, el principal problema de la seua implementació, a banda dels costos econòmics, és el desconeixement per part de les empreses i la resistència al canvi. Per aquests motius, un dels objectius és la formació i difusió dels avantatges de les noves tecnologies.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *