lasarga subscriutegrat

Cáritas ajuda a 1349 alcoians i alcoianes durant 2016

• "Malgrat els indicadors macroeconòmics a la Comunitat mostren una lleu recuperació respecte a 2015, aquesta millorança no s'aprecia respecte a l'inici de la crisi, en 2008". • Des de Cáritas han animat a cada ciutadà i ciutadana i a la comunitat cristiana “a un compromís que possibilite el canvi social”.

Cáritas Interparroquial d’Alcoi ha presentat la seua memòria anual en la qual ha informat que un total de 1349 d’alcoians i alcoianes van ser beneficiàries de la seua acció en 2016, un 15% per cent menys respecte a l’exercici anterior.

Cáritas Alcoi ha mostrat la seua preocupació amb el fet que, “malgrat els indicadors macroeconòmics a la Comunitat mostren una lleu recuperació respecte a 2015, aquesta millorança no s’aprecia respecte a l’inici de la crisi, en 2008”.

Els responsables de Cáritas s’han referit als projectes que desenvolupen les nou Cáritas parroquials d’Alcoi com a espais on “s’acompanya a les persones en el reconeixement i la defensa dels seus drets”.

En aquest sentit, en relació al Dret a una ocupació digna i un salari just, un total de 17 persones van aconseguir una inserció laboral i 27 van assistir a un dels cursos d’atenció soci sanitària a persones dependents realitzats.

En relació al Dret a la dignitat i integritat, Cáritas d’Alcoi disposa d’un economat en el qual 1445 famílies beneficiàries van poder cobrir les seues necessitats bàsiques en matèria d’alimentació i higiene al llarg de l’any passat i d’un hort solidari en el qual van participar nou persones.

Recursos econòmics i humans

L’any 2016, Cáritas va explicar a Alcoi amb el treball desinteressat de 145 persones voluntàries, la major part d’elles, el 70%, dones. A més, va invertir un total de 101. 638 euros en els seus projectes d’atenció social i a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, habitatge (subministraments, lloguers, etc.), ajudes de farmàcia i educatives, entre altres, de les persones a les quals acompanya i 144. 944 euros en l’economat.

Així mateix, el 100 per cent dels recursos amb els quals explica l’entitat provenen de fons propis: donatius, col·lectes, aportacions de Cáritas Diocesana i la col·lecta del Dia de Caritat.

Campanya Cridats a ser Comunitat

La Campanya Institucional del 2016, que porta per lema “Cridats a ser Comunitat” és una invitació a crear un nou model de societat més solidària i fraterna, motiu pel qual els responsables de Cáritas Alcoi han insistit en la “necessitat de crear entre tots un nou model socioeconòmic que garantisca l’exercici dels drets per a totes les persones” tal com reclama el papa Francisco en les seues intervencions. Així mateix, han animat a cada ciutadà i ciutadana i a la comunitat cristiana “a un compromís que possibilite el canvi social”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *