foradia pressupostparticipatiualcoi

La UPV valorada com la millor Universitat en Informàtica i TIC per la Fundació Everis

• Aquest rànquing s'ha elaborat a partir de la informació proporcionada per 3.545 empreses espanyoles • L'informe analitza la visió dels ocupadors sobre els professionals recentment titulats que formen part de les seues plantilles des dels últims cinc anys.


Per segon any consecutiu, les empreses espanyoles trien a la Universitat Politècnica de València com la millor universitat espanyola en l’àrea d’Informàtica i TIC (tecnologies de la informació i les comunicacions).

Així es desprén de la III edició del Rànquing Universitat-Empresa elaborat per la Fundació Everis. L’informe analitza la visió dels ocupadors sobre els professionals recentment titulats que formen part de les seues plantilles des dels últims cinc anys.

Segons les conclusions de l’estudi, els titulats en l’àrea d’Informàtica i TIC per la UPV són els millors de tots els adreçats en aquestes disciplines en les universitats espanyoles i destaquen en pràcticament totes les competències analitzades –de fet, la institució valenciana se situa entre les tres universitats millor valorades en set dels vuit conceptes considerats. En concret, destaquen per la seua honestedat i compromís ètic, treball en equip i capacitat d’aprenentatge i adaptació al canvi.

A més, en l’àrea de Ciències i Enginyeries, la UPV se situa com la primera politècnica d’Espanya i la quarta universitat de tot el país. En aquesta àrea, les empreses opinen que els titulats per la Universitat Politècnica de València són honests i compromesos, saben treballar en equip i tenen capacitat d’aprenentatge i adaptació al canvi.

Quarta en Enginyeria Industrial i cinquena en Administració i direcció d’empreses

D’altra banda, segons la Fundació Everis, les titulacions més demandades actualment per les empreses espanyoles segueixen sent Administració i direcció d’empreses i Enginyeria Industrial. En la primera d’elles, la UPV se situa com la cinquena universitat d’Espanya amb millor valoració dels seus adreçats; i la quarta en el cas d’Enginyeria Industrial.

Sobre el rànquing

Aquest rànquing s’ha elaborat a partir de la informació proporcionada per 3.545 empreses espanyoles de més de 10 empleats, sobre la capacitació de més de 17.700 professionals –recentment titulats i contractats sense experiència prèvia–, procedents de 79 universitats i 99 titulacions –exclosos postgraus i doctorats–.

Cada any s’analitzen les competències dels alumnes, enteses com a destreses clau per al desenvolupament del treball. En totes les edicions de l’estudi s’ha preguntat als responsables de contractació de les empreses per la importància de vuit competències en relació a l’acompliment: treball en equip, habilitats interpersonals i comunicació, coneixements tècnics de la professió, honestedat i compromís ètic, capacitat d’aprenentatge, anàlisi i resolució de conflictes, orientació a resultats i habilitat per a treballar en entorns multiculturals i multidisciplinaris.

L’honestedat i el compromís ètic, el més valorat per les empreses

En els resultats del 2017, la valoració de les competències augmenta la seua importància respecte a 2016 i segueixen prevalent les capacitats personals per davant de les tècniques. L’honestedat i el compromís ètic torna a ser la competència més valorada per les companyies, seguida de la capacitat d’aprenentatge i el treball en equip, que ocupen de nou el segon i tercer lloc i, aquesta última, és la que més augmenta en relació a altres competències.

Per contra, l’orientació a resultats, els coneixements tècnics de la professió i l’habilitat per a treballar en entorns multiculturals i multidisciplinaris són les competències menys rellevants per als responsables de contractació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *