foradia subscriutegrat

Caixa Ontinyent presenta un benefici net de 5,7 milions d’euros en l’any 2016

• Els resultats i la marxa de l'exercici permeten un nou impuls a l'obra social • Les línies d'actuació pel 2017 preveuen una evolució tecnològica cap a la nova realitat digital. 

Caixa Ontinyent celebra l’Assemblea General Ordinària, amb assistència de membres del 83% dels seus consellers generals.

Els resultats presentats mostren un benefici, abans de sanejaments i dotacions, de 19,4 milions d’euros, que queda en 7,4 milions d’euros després de les provisions pertinents. Després del pagament d’impostos, als quals es destina 1,7 milions d’euros, el benefici net se situa en 5,7 milions d’euros, un 24,21% superior al del 2015.

La distribució dels beneficis eleva el nivell de capitalització de l’entitat (en destinar-se 4,5 milions d’euros a reserves) i potencia les accions de la seua obra social (a les quals es destinen 1,2 milions d’euros). El capital CET1 se situa en el 14,39% i el capital total en el 14,44%, en tant la morositat s’ha reduït al 10,64% i s’ha incrementat la cobertura fins al 76,61%.

Realitat digital

Caixa Ontinyent està afrontant actualment el seu projecte de renovació tecnològica, que estarà totalment implantat a octubre i que comporta canvis i millores en equips, comunicacions, aplicacions i programes. L’objectiu és ampliar els canals de relació, mantenint la xarxa d’oficines i potenciant, al mateix temps, el tracte directe amb la clientela, la qual cosa li permetrà ampliar la seua oferta de serveis mantenint-se en l’avantguarda de la nova realitat digital.

A més, abordarà com a eix d’actuació l’increment de productes i serveis per a famílies i pimes, especialment quant a l’accessibilitat a l’oferta del crèdit.

Marxa de l’exercici 2017

El President de l’entitat, Antonio Carbonell, també ha comentat la situació del sector financer i els principals reptes als quals s’enfronta, amb especial èmfasi en la regulació europea de les entitats de crèdit i els nous requeriments regulatoris i de govern corporatiu.

Quant al balanç de gestió d’estos mesos, a 30-04-2017 el benefici net se situa en 1,9 milions d’euros, amb increment del 16,37% sobre el mateix període de l’any anterior.

En la seua intervenció, Antonio Carbonell ha destacat especialment:

  1. – La posada en funcionament del nou edifici social que acull els serveis centrals.
  2. – La continuïtat del pla d’expansió amb l’obertura d’una nova oficina a Ibi.
  3. – El procés de renovació parcial dels membres dels òrgans de govern que s’està desenvolupant, una vegada adaptats els estatuts i el reglament electoral a les noves disposicions legals..

Impuls a l’obra social

Els resultats del 2016 i la marxa de l’exercici 2017 permeten un nou impuls a l’obra social, que per a enguany incrementa notablement el seu pressupost a 1,7 milions d’euros i incorpora noves actuacions. Així, a més del manteniment dels centres i activitats ja establertes, es preveu:

  1. Potenciació del Campus d’Ontinyent, a través de la Fundació Universitària Vall d’Albaida.
  2. Constitució de la Fundació Caixa Ontinyent per a la gestió d’activitats d’inserció social i laboral, que inclou la possibilitat de recuperar el Mont de Pietat que l’entitat ja va disposar entre 1884 i 1964.
  3. Centre social Caixa Ontinyent, amb l’estudi de la possibilitat d’habilitar un edifici al carrer Major d’Ontinyent, propietat de l’Entitat, per destinar-lo a seu de la Fundació i a activitats d’altres col·lectius locals.
  4. Ampliació de l’Escola Infantil d’Aielo de Malferit, a realitzar en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, i que va ser implantada per Caixa Ontinyent en 1986.
  5. Centre d’Atenció a Víctimes del Delicte de Xàtiva, a realitzar en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat.
  6. Centre de Dia de Salut Mental d’Ontinyent, amb l’estudi d’una col·laboració que permeta la seua implantació entre Caixa Ontinyent, Generalitat Valenciana, Ajuntament d’Ontinyent i Fundació Adiem.
  7. Centre d’Alzheimer d’Albaida, a realitzar en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albaida.

 

Font: redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *