foradia subscriutegrat

Col·loqui a Alcoi sobre clàusules bancàries abusives

• Els bancs han estat incloent durant anys clàusules abusives a les hipoteques. En la majoria dels casos els afectats no van estar ben informats • Dijous 29 a les 20 h a l'Associació de veïns de Batoi (c/Carrascal, 5, Alcoi).

Els bancs han estat incloent durant anys clàusules abusives a les hipoteques. En la majoria dels casos els afectats no van estar ben informats de què comportaven aquelles clàusules. En definitiva, els bancs amagaven trampes a la complexitat dels contractes hipotecaris per beneficiar-se aprofitant-se de la confiança dels clients.

Amb la crisi immobiliària moltes d’aquestes pràctiques han anat sorgint a la llum. Algunes han tingut més repercussió mediàtica, algunes han estat declarades nul·les pels tribunals, però en general hi ha un desconeixement generalitzat d’aquestes clàusules abusives.

Des de Guanyar Alcoi han organitzat aquest dijous 29 a les 20 h una xerrada per tractar d’informar sobre aquest tema. S’informarà sobre les mateixes i sobre com detectar-les i reclamar. L’acte será a l’Associació de veïns de Batoi (c/Carrascal, 5, Alcoi).

Es parlarà entre altres sobre el IRPH, un índex hipotecari que quan l’Euribor estava als seus màxims prometia ser més estable però que ha acabat mantenint-se al llarg dels anys punts per damunt de l’Euribor, encarint les hipoteques i ofegant als afectats.

Intervindran:

  • Alberto Arranz, activista de la Red de solidaridad popular estatal.
  • Lola Herrero, afectada per clàusules abusives amb IRPH.
  • José Vicente Verdú, advocat que informarà sobre la clàusula de venciment anticipat.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *