foradia subscriutegrat

La II Ruta de Contacontes de la Mancomunitat recorrerà l’Alcoià i el Comtat

• Una nova edició de la ruta de contacontes durant els mesos d'estiu i tardor en col·laboració amb Escola Valenciana • Les rutes d'estiu es fan a poqueta nit (19:30) i consisteixen en una passejada per escenaris de cada poble, on diversos contacontes expliquen llegendes i rondalles

La Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat organitzarà una nova edició de la ruta de contacontes durant els mesos d’estiu i tardor en col·laboració amb Escola Valenciana.

La ruta va ser un èxit l’any passat, amb vora 2500 assistents. Una prova de l’èxit, segons ha destacat Mariona Carbonell, de l’àrea de Cultura de la Mancomunitat, és que enguany s’hi han afegit més pobles a un programa que uneix la promoció del turisme cultural i la divulgació del patrimoni oral valencià.

Les rutes de la Mancomunitat s’emmarquen en un projecte coordinat per Francesc Gisbert, responsable d’Escola Valenciana de l’Alcoià i el Comtat. Entre els contacontes que passaran pels nostres pobles a explicar històries hi ha Almudena Francés, Rosanna Espinós, Rosa Fraj, Sílvia Colomer, Óscar Lara, Lluís Abad, el grup Anbelú i escriptors i divulgadors com ara Joan Borja de la Universitat d’Alacant, Víctor Labrado, Jordi Raül Verdú i Francesc Gisbert.

Les rutes d’estiu es fan a la vesprada, a poqueta nit (19:30), i consisteixen en una passejada d’una hora per tres escenaris de cada poble, on diversos contacontes expliquen llegendes i rondalles, sovint amb la col·laboració de veïns del poble. Són gratuïtes, gràcies a la Mancomunitat, i per a tota la família, grans i menuts.

La primera ruta serà a Millena (6 de juliol) i continuarà a Benilloba (9 de juliol), l’Orxa (16 de juliol), Penàguila (21 de juliol) i Benimarfull (22 de juliol).

A l’agost, vindran les rutes d’Alfafara (3 agost), Gaianes (6 agost) i Agres (3 setembre), Alqueria (16 setembre) i Muro (17 setembre). Banyeres (27 octubre), Alcoi (28 octubre) i Cocentaina (18 novembre).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *