foradia subscriutegrat

Tot el que sí podem fer en la fase 1: terrassetes, botigues, bars, viatges, sport, amics…

Les noves activitats en marxa: botigues i comerç podrà obrir, hi haurà retrobament d'amics però sense abraçades, esport a l'aire lliure i instal·lacions, passar l'ITV, viatges en cotxe a segona residència dins dels límits territorials sanitaris, préstec i devolució de llibres a les biblioteques

foto Diana Sanus./

El Govern Espanya ha publicat en el BOE el desenvolupament de les noves activitats que es podran fer a partir de demà dilluns 11 de maig, dia en que els 8 municipis de l’Alcoià i els 24 d’El Comtat, passen a la fase 1. 

Dintre de l’estat d’alarma, a les eixides al carrer de xiquets, adults i gent major i l’obertura d’alguns xicotets comerços, hi haurà nous permisos. Moltes de les disposicions eren conegudes, però hi ha lletra que val la pena repassar.

Botigues i el comerç poden obrir

Obrin tots els comerços minoristes menors de 400 metres. Una novetat és que en els comerços més grans com les supermercats ha d’haver un sistema de recompte i control per garantir que no hi ha aglomeracions a l’interior.

Amb cita prèvia, els concessionaris d’automoció, estacions d’ITV, i els vivers. 

Els establiments hauran d’almenys dues vegades al dia, fer neteja i desinfecció de les instal·lacions amb atenció a les superfícies de contacte freqüents.

Els negocis deuran de limitar l’aforament al 30%, a més d’establir un horari preferent per a persones majors de 65 anys. Està prohibides accions promocionals per atraure clients.

Hostalers i bars

Tornen a l’activitat, només a la terrassa i sempre que no superen el 50% de l’aforament. Les taules, deuran de respectar una distància mínima de dos metres i grups màxim de 10 persones, també es desinfectarà la taula entre un client i un altre

La novetat, és què les terrasses no hi haurà franges horàries i tindran durant tot l’horari que establisca el bar. Els restaurants deuran tindre tovalles d’un sol ús i disposar de desinfectants a l’entrada del local.

Hotels i allotjaments turístics

La llibertat de circulació permet també allotjar-se en hotels del territori. Allotjaments turístics i hotels podran tornar a obrir, però lògicament sense persones d’altres territoris. El servei de restauració serà només per als allotjats. Els espais comuns estaran tancats.

No està permesa la utilització de piscines, spas, gimnasos, miniclubs, zones infantils, discoteques o sales d’esdeveniments.

Trobades amb amics però sense abraçades

El contacte social en grups reduïts poden ser de deu persones. Sempre dins de les comarques de l’Alcoià i El Comtat. I poden fer-se en domicilis, en terrasses o a l’aire lliure.

Les trobades grupals s’han de produir respectant les mesures de seguretat i higiene: el rentat de mans i el manteniment d’una distància de dos metres o amb mascaretes.

Biblioteques i museus

També les biblioteques poden obrir per a les activitats de préstec i devolució de llibres. Els llibres després del préstec deuran de guardar la quarantena 14 dies.

Estarà oberta la lectura en sala, així com per a informació bibliogràfica i bibliotecària, complint les distàncies de seguretat i es limita l’ús d’ordinadors.

Els museus poden obrir al públic i permetre visites sempre que reduïsquen a un terç l’aforament previst. La celebració d’activitats culturals no es permet encara.

Viatges en cotxe

En aquesta fase es permet l’ús compartit de totes les places del vehicle privat sempre que siguen persones que residisquen juntes. Si no és així, es limita a dos ocupants: el conductor i una segona persona que ha d’anar en la part de darrere.

La llibertat de circulació dins de que el dilluns entren en la fase 1 de la desescalada permetrà als seus habitants desplaçar-se a segones residències dins dels límits territorials sanitaris i també allotjar-se en hotels d’aquest territori.

Obertura d’activitats a l’aire lliure i esport

Està autoritzada la tornada a l’activitat dels poliesportius a l’aire lliure mitjançant un sistema de cita prèvia i amb la desinfecció entre cada esdeveniment que s’hi celebre.

Soterraments i culte

Les vetlles seguiran sent per a un número limitat de familiars 15 persones a l’aire lliure o 10 en espais tancats. La comitiva per a la cremació de la víctima es restringeix a un màxim de 15 persones. Els llocs de culte de qualsevol religió obriran, encara que només es permetrà l’entrada fins a un terç de la seua capacitat. Tots els assistents han de portar mascareta.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *