foradia pressupostparticipatiualcoi

Restauració de la locomotora Xixarra d’Alcoi en el seu 125 aniversari

• Les feines de neteja i restauració de la locomotora del tren Alcoi-Gandia, coneguda com La Xixarra o tren dels anglesos, ja estan en marxa. • La locomotora anomenada també “Villalonga” va ser construïda en 1890 per Beyer Peacock amb el número de fàbrica 3276 i va posar-se en marxa en Alcoi en 1892

Les feines de neteja i restauració de la locomotora del tren Alcoi-Gandia, coneguda com “La Xixarra o “tren dels anglesos“, ja estan en marxa.

Les tasques de neteja tenen un cost total de 7.592 euros més IVA. Les accions contractades són: sanejament de les parts oxidades, neteja, pintat i acabat incloent retolacions i detalls de fusteria en la part de davant. F. Seguí serà l’empresa encarregada de tornar a la màquina la seua millor cara.

L’adequació d’aquest patrimoni alcoià situat a la Plaça Al-Azraq està dins del pla de la regidoria de Patrimoni Històric de recuperar diferents elements de la ciutat i donar-los també un ús turístic realçant la seua història.

La locomotora anomenada també “Villalonga” va ser construïda en 1890 per Beyer Peacock amb el número de fàbrica 3276 i va posar-se en marxa en Alcoi en 1892, fa 125 anys. Va estar en actiu fins al 1969 on va deixar de funcionar. Va ser instal·lada el 1973 a la plaça d’Al-Azraq, on es trobava l’estació terminal de la línia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *