foradia pressupostparticipatiualcoi

La Societat Unió Musical d’Alcoi commemora a Gonzalo Barrachina i a Joan Valls

• Concert que, sota el títol de Concert de Mariola, oferirà un programa monogràfic de música de Gonzalo Barrachina amb lectura de poemes de Joan Valls • Ordit de música i poesia de la mà de la Societat Unió Musical d’Alcoi i dels actors alcoians Pilar Almería i Juli Mira

La Societat Unió Musical d’Alcoi, dirigida per Gaspar Nadal i Maronda, celebrarà un concert que, sota el títol de Concert de Mariola, oferirà un programa monogràfic de música de Gonzalo Barrachina amb lectura de poemes de Joan Valls. Serà el diumenge 9 de juliol a les 19:00. al Saló Rotonda del Círculo Industrial d’Alcoi.

Ordit de música i poesia de la mà de la Societat Unió Musical d’Alcoi i dels actors alcoians Pilar Almería i Juli Mira, tots dos amb una àmplia, prestigiosa i guardonada trajectòria professional al món del teatre, cinema, televisió i doblatge, tant a nivell local com autonòmic i nacional.

La Unió Musical posarà sobre els faristols joies musicals del mestre Barrachina, com els pasdobles “Ecos de Levante i “Gratitud“, la dansa morisca “Árabe y gitano“, la suite “Escenas Levantinas, de la que va dir el músic alcoià Carlos Palacio en un setmanari local en març de 1937 després d’un concert a Alcoi de la Banda Municipal de Madrid :Pablo Sorozábal ha dicho que si las Escenas levantinas se titulasen caucasianas, y fuese un tal Barrachinsky su autor, en vez de Barrachina, esta Suite se hubiera oído en todo el mundo”.

También sonarà la marxa àrab “El Sig, que inicialment formava part del número “Coro y Cortejo del Gran Visir“, de la sarsuela “La Bella Zaida, declarada Himne de Festes al 1917 i Himne Oficial d’Alcoi l’any 1965. En resum, una vesprada de diumenge estiuenc amb poesia, música, evocació, homenatge i gaudi.

El concert, organitzat per la Unió Musical d’Alcoi, pertany a la 22 Campanya de Música als Pobles, amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, s’inclou dins del programa d’activitats que estan celebrant-se a Alcoi amb motiu del centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls i Jordà.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *