foradia subscriutegrat

Vamos Alcoi s’organitza per a donar resposta a les necessitats bàsiques de la societat

• Podem Alcoi va realitzar un acte a Alcoi per tal de debatre sobre temes d’interés públic fonamentals en l’actualitat, com són les pensions públiques i la renda bàsica • L'interés del capital financer és el de fer negoci amb els drets socials, una realitat, en definitiva, a la que la societat ha de fer front.

Podem Alcoi va realitzar un acte a Alcoi per tal de debatre sobre temes d’interés públic fonamentals en l’actualitat, com són les pensions públiques i possibles mesures per a pal·liar el problema estructural de l’exclusió social i la precarietat laboral.

El col·lectiu Marea Roja (15M-Baladre) d’Alacant va realitzar un balanç sobre l’actual sistema econòmic i laboral concloent que aquests ja no és capaç d’establir un model de plena ocupació. De fet, l’atur laboral i l’exclusió social s’ha consolidat com a un problema estructural de les nostres societats. Aquest és un dels motius pels quals es fan necessàries mesures com la renda bàsica universal.

Es van analitzar diferents models de renda mínima i renda bàsica, arribant a la conclusió que les aplicades a Espanya fins ara, i en concret a la Comunitat Valenciana, no serveixen per a donar solució a les necessitats de la societat. I per tant, cal millorar-les i reivindicar un model de renda bàsica que garantisca la dignitat de totes les persones per igual.

Tot seguit va intervenir gent interessada en què a Alcoi es consolide aquesta reivindicació. Va convidar a participar d’ella a tot qui tinga la sensibilitat i va anunciar accions futures a Alcoi.L’inspector de treball Héctor Illueca, per la seua banda, va analitzar l’actualitat de les pensions públiques, un dret social que, gestionat pel PP, està en perill.

Les pensions públiques de jubilació són, a ulls dels poders financers i dels fons de pensions privats, un nínxol de mercat amb els quals obtenir grans guanys econòmics privats. I la gestió que realitzant el Partit Popular d’elles va camí de mercantilitzar-les, fent així que deixen de ser un dret social bàsic.

L’anàlisi d’aquests dos grans temes socials fan evident la urgència que la societat s’informe i s’organitze, per una banda, per tal de reivindicar un model social de justícia; i, per altra banda, per tal de donar resposta a les necessitats bàsiques de la societat.

En aquest context, es va presentar la iniciativa Vamos, la qual naix en tot l’Estat espanyol amb l’objectiu de crear en el carrer espais de participació i acció col·lectiva capaços de contribuir a la solució d’aquests problemes socials.

L’acte va finalitzar amb la intervenció de la senadora Vicenta Jiménez, qui va advertir que l’interés del capital financer és el de fer negoci amb els drets socials. Una realitat que està normalitzant a la nostra societat la desigualtat, la precarietat, la pobresa i el subdesenvolupament. Una realitat, en definitiva, a la que la societat ha de fer front.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *