foradia subscriutegrat

Gimcana tecnològica per conéixer Alcoi mitjançant la figura de Joan Valls

• Els alumnes de la Fundació Educativa ACI, Col·legi "Sagrada Família" van participar d'una original gimcana • El fil conductor d’aquesta edició ha sigut el poeta alcoià Joan Valls • Es tracta d'una activitat amb un ample contingut educatiu

Els alumnes de la Fundació Educativa ACI, Col·legi “Sagrada Família” van participar de #ALCada17, una original gimcana que vol animar els joves a conéixer la seua ciutat mitjançant el transport públic i les noves tecnologies.

El fil conductor d’aquesta edició ha sigut el poeta alcoià Joan Valls, que mitjançant la seua vida i la seua obra va permetre als alumnes de les Esclaves conéixer la ciutat d’Alcoi.

Els joves van tindre unes hores per trobar amb els seus dispositius mòbils diversos llocs determinats de la ciutat, utilitzar el transport públic per arribar-hi i pujar una foto a internet.

Una experiència basada en la Barcelonada 2.0 desenvolupada per la xarxa LaceNet i que es fa a diferents municipis com Tarragona, Igualada, Cinctorres, Castelló, Manresa, Saragossa o València.

Grups de 4 o 5 persones van rebre un total de 6 targetes amb pistes, dades i un codi QR que els va ajudar a localitzar en el mapa diferents punts de la ciutat. Els alumnes van gaudir de la gimcana per la ciutat, van haver d’arribar als 5 indrets i fer-se una foto per pujar a Instagram. En total van participar 125 alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Es tracta d’una activitat amb un ample contingut educatiu, en la que es treballen moltes competències diferents. Per una banda, els joves van utilitzar les ja conegudes noves tecnologies, per tal de geolocalitzar el lloc i dissenyar una ruta.

També van utilitzar el transport públic, ja que VectaliaSubús va preparar unes targetes gratuïtes perquè els grups pogueren viatjar tantes vegades com ho necessitaren amb l’autobús urbà.

Van aprendre a treballar en equip, necessari per a completar la gimcana en el temps previst. I a més, van conéixer la ciutat. Els professors que van ajudar en la gimcana, van tindre accés directe i real a la posició de cadascun dels grups gràcies a l’aplicació Life 360.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *