foradia pressupostparticipatiualcoi

Avanzar sensibilitza als alumnes d’Alcoi sobre la importància de l’accessibilitat

• Avanzar ha tornat a realitzar la seua campanya anual sobre Accessibilitat Universal en centres escolars amb una participació estimada entre les 17 xerrades de 350 alumnes • Les activitats han consistit en una part teòrica i una part practica, sobre la idea que “les persones tenim capacitats físiques i mentals diferents, però que som iguals en drets.

Avanzar ha tornat a realitzar la seua campanya anual sobre Accessibilitat Universal en centres escolars. La finalitat d’aquesta és sensibilitzar i mostrar els avantatges que ofereixen els entorns accessibles per a les persones, així com els problemes de marginació i desigualtat social que generen les barreres físiques i sensorials.

El programa d’activitats s’ha realitzat en 6 centres educatius, principalment amb alumnes de primer i segon d’ESO, i també amb grups de professors, amb una participació estimada entre les 17 xerrades de 350 alumnes.

Les activitats han consistit en una part teòrica i una part practica, sobre la idea que “les persones tenim capacitats físiques i mentals diferents, però que som iguals en drets, i que l’Accessibilitat Universal permet compensar les diferències de mobilitat o sensorial, per a fer possible que totes i tots puguen accedir a l’educació, esport, cultura, etc. i en definitiva exercir els nostres drets com a ciutadans amb igualtat d’oportunitats, com reconeixen les diferents legislacions que els entorns i serveis siguen accessibles per a totes i tots”.

El col·lectiu destaca la participació activa dels alumnes que han compartit les mateixes vivències i de familiars o amics, que en un moment o un altre, van trobar limitada la seua autonomia personal per les barreres arquitectòniques o sensorials de l’entorn.

Per altra banda, amb la incorporació en la comissió d’Accessibilitat d’una persona invident, “hem pogut abordar la problemàtica i alternatives d’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual”.

També s’han realitzat pràctiques amb el circuit físic que disposa l’associació gràcies a l’Ajuntament per a simulació de barreres que s’instal·lava en els gimnasos, experimentant pendents, sòls blans i fins i tot el pas sobre sòls irregulars o empedrats.

Especial interés han tingut per als alumnes, les eixides urbanes amb cadires de rodes, experimentant les limitacions, dificultats i fins i tot l’impossibilitat de circular sense ajuda (especialment pel centre de la ciutat) per les voreres estretes i relliscoses, passos de vianants inadequats, i la majoria de comerços inaccessibles.

El col·lectiu valora l’interés demostrat pels alumnes i professors, al mateix temps que agreix les facilitats dels centres escolars (C. La Concepción, C, San Vicente de Paul, CIF FP Batoi, IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria), per contribuir a la realització de la campanya de sensibilització.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *