foradia subscriutegrat

Muro celebra la nit de les rates penades

• Amb aquest projecte de seguiment es pretén obtenir una major informació sobre l'estat de conservació i la distribució dels ratpenats • Els quiròpters són el segon grup de mamífers més nombrós després dels rosegadors (un 25% del total) i són els únics mamífers capaços de volar.

L’Ajuntament de Muro va organitzar el passat dimecres 5 de juliolLa nit de les rates penades”, on els assistents van poder aprendre sobre aquests animals amb abundant presència al nostre entorn.

El personal de la Fundació Limne, que va realitzar tota l’activitat, va donar a conéixer les rates penades que ens envolten i les seues peculiaritats.

Els quiròpters són el segon grup de mamífers més nombrós després dels rosegadors (un 25% del total) i són els únics mamífers capaços de volar.

Malgrat la seua diversitat, moltes de les espècies es troben amenaçades i en greu perill degut en gran mesura a la destrucció dels seus refugis.

Després de la tertúlia i sopar a l’entorn de l’I.E.S Serra Mariola, el grup va seguir fins al pont de Setla i els voltants del riu d’Agres on va poder observar-les i identificar-les mitjançant detectors d’ultrasons aportats per l’organització.

“Amb aquest projecte de seguiment es pretén obtenir una major informació sobre l’estat de conservació i la distribució dels ratpenats, a través de la col·laboració de grups de voluntariat, i aportar les dades a les que des de 2012 recull la Fundació Limne a altres indrets de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer”, ha remarcat el regidor de Medi Ambient, Eli Pérez.

Cal destacar que arran de l’activitat s’ha format un grup de gent voluntària de diferents edats, que tindrà accés al material necessari, per a continuar amb el seguiment dels quiròpters al poble de Muro i qui vulga pertànyer pot apuntar-se a l’Oficina
a l’Oficina de Medi Ambient.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *