foradia cdturisme

Autoengany per sobreviure

• L'alcaldessa de Muro continua dilapidant el pressupost municipal no prioritzant les necessitats d'un poble que es manté incrèdul • Però, una altra forma de dirigir el municipi i de fer política és possible

No hi ha millor manera de sortir-se’n d’una difícil situació que l’autoengany i aquesta és la proposta que dia a dia ens ofereix l’alcaldessa del consistori murer amb el suport del seu partit. La situació actual de l’Ajuntament és crítica a causa d’una falta alarmant de personal unida al desmantellament de l’equip de govern. Força de treball escassa i saturada de feina, dirigents sobrepassats per una situació a la qual no troben eixida formen un còctel nefast per als interessos de tots els murers. La fugida endavant fent creure a tothom que tot està bé, que es treballa amb diligència i criteri minyonejant a la resta de formacions polítiques, encara que sumen un 70% dels vots en les darreres eleccions, és un símptoma de feblesa i de falta de talla política que condemna a tot el poble. L’Estat sóc Jo deia Lluís XIV en el sentit d’identificar el Rei amb l’Estat. I això pareix que intente dur a terme la nostra primera dama, per tal d’aferrar-se a la butaca d’Alcaldessa i així evitar tractar amb valentia i determinació la difícil situació a la qual ens han dut, responent als que la critiquen amb un despotisme desmesurat.

La situació generada per l’actual equip de govern amb l’expulsió dels tres regidors d’esquerra unida en trencar unilateralment el pacte signat a principi de legislatura i el nou model de govern implantat amb un inexistent exercici d’autocrítica, excés de prepotència i manca total de transparència, fa que visquem una situació d’excepció. Fidel al seu desfasat ideari, l’Alcaldessa continua dilapidant el pressupost municipal no prioritzant les necessitats d’un poble que es manté incrèdul amb aquesta situació i que hauria de començar a qüestionar-se si aquest estil tan peculiar i tan arrelat, és la millor opció per al nostre municipi.

Però, una altra forma de dirigir el municipi i de fer política és possible. El repte per al pròxim equip de govern serà majúscul. Dignificar el que significa ser Alcalde o Alcaldessa i Regidor o Regidora al nostre poble, recuperar els valors democràtics, enderrocar la idea que qualsevol actuació és vàlida sense un mínim consens i treballar per trobar acords amb les altres formacions polítiques s’haurien de convertir en prioritats per al nou govern municipal. La política és la manera d’exercir el poder amb la intenció de resoldre o minimitzar el xoc entre els interessos trobats que es produeixen dins d’una societat, no de crear-los.

Font: Francesca Juan i Domènech, regidora d'Esquerra Unida Muro./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *