foradia cdturisme

ERPV reivindica a Alcoi la superació del franquisme i la implantació de la III República

• El diputat Joan Tardà ha reivindicat l’obligació democràtica de reparar a les víctimes i depurar les responsabilitats dels crims del franquisme • Segons el diputat, el procés de mobilització sobiranista que viu Catalunya en l'actualitat pot ser el motor que conduïsca Espanya cap a la III República espanyola.

Esquerra Republicana País Valencià ha visitat Alcoi per a parlar sobre memòria històrica i república. Ho ha fet un dimarts 18 de juliol, 81 aniversari del colp d’Estat franquista al govern de la II República espanyola.

El ponent que més expectació ha provocat entre el públic ha sigut Joan Tardà, diputat d’Esquerra Republicana al Congrés, qui ha reivindicat l’obligació democràtica de reparar a les víctimes i depurar les responsabilitats dels crims que es van perpetuar durant el període franquista. Així s’ha fet en tots els països que han patit les conseqüències del feixisme. En aquest sentit l’Estat espanyol “és una anomalia històrica”.

Segons el diputat, el procés de mobilització sobiranista que viu Catalunya en l’actualitat pot ser el motor que conduïsca Espanya cap a la III República espanyola.

Per la seua banda, Toni Bou, president de la sectorial de memòria d’Esquerra Republicana, ha explicat que el 2013 Esquerra Republicana es va adherir a la querella interposada a l’ Argentina contra els responsables del franquisme per crims contra la humanitat.

Èlia Navarro, membre de la sectorial de memòria històrica d’ERPV, ha explicat la tasca desenvolupada de recuperació de la memòria històrica a Castalla i l’Alcoià.

Finalment, Josep Barberà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià, ha explicat que el posicionament d’Esquerra Republicana segons el qual treballen per la ruptura del règim del 1978 “que encara manté les estructures de l’Estat franquista”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *