foradia subscriutegrat

Un Autobús del segle XXI

per Jordi Martínez

jordi martinez Psoe Alcoi

Jordi Martínez./

Una ciutat amb la grandària d’Alcoi, l’autobús sempre ha sigut un tema de debatBus. El transport públic només s’exigeix a les ciutats de més de 50.000 habitants, així que si bé és necessari no podem comparar-se amb ciutats de 100.000 habitants molt més grans en superfície. És cert també que la ciutat es pot recórrer caminant d’una punta a l’altra en uns 40 minuts però també que tenim una orografia complicada, de ponts i, sobretot, de costeres, que fa que determinats grups d’edat, necessiten un transport motor.

Connectar tots els barris i donar un servei ràpid que done solucions als alcoians del Segle XXI és la nostra prioritat però també, és cert, que el contracte en vigor de l’autobús arriba fins al 2020 el que ens obliga a assumir un cost de més d’1 milió d’euros i uns autobusos poc eficients. La nostra aposta pel futur és tenir autobusos petits i elèctrics que pogueren ser molt més eficaços i ràpids però hui en dia això és impossible.

Malgrat els entrebancs des que què hem assumit el Govern de la ciutat, hem estat obstinats a millorar el servei d’autobusos pel bé de la ciutat i això suposa reduir el cost del mateix i donar amb un pressupost raonable el millor servei possible. Per això, l’any passat vam portar a terme una reordenació de les línies amb un llarg procés participatiu per a tindre opinions i visions de tot tipus, confirmant-se finalment una nova configuració de línies amb una millora evident.

Una altra millora ha sigut posar en marxa les pantalles de determinades parades que t’indica quan temps tardarà a arribar l’autobús complementat amb una APP que també ens permet conéixer el temps d’espera.

Però la gran aposta d’aquest govern ha sigut la creació d’una tarifa plana per als grups socials menys afavorits: escolars, estudiants, aturats i jubilats. Amb ella, no només ajudem a aquells que més ho necessiten sinó que apostem per fomentar l’ús del transport públic, imprescindible si volem una ciutat sostenible i de futur per als nostres fills.

I finalment, i sense conformar-se amb tot això, continuem creant campanyes per a fomentar l’ús de l’autobús entre els més joves, els futurs ciutadans de l’Alcoi del segle XXI.

Creiem que podem tindre un bon autobús amb un cost adequat per la ciutat, i per això no deixem de pensar i portar a terme noves iniciatives perquè els alcoians se senten orgullosos del seu transport públic a pesar que la gestió de l’anterior govern ens haja condemnat a tenir el contracte que tenim. Sempre es poden fer coses i això és el que hem fet els socialistes, demostrar en fets que les coses amb aquest govern poden ser diferents. Les dades d’usuaris ja ens donen la raó i estem segurs que en el futur no deixaran de créixer i de donar-los la satisfacció de sentir-nos orgullosos de la feina feta.

Font: Jordi Martínez, Regidor de Mobilitat./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *