foradia subscriutegrat

Julia Silvestre: “tota la gent és benvinguda a les festes d’Alcosser de Planes”

• Julia Silvestre és des del 2015 la presidenta de la Junta de Festes d’Alcosser de Planes, que enguany tenen lloc del 21 al 27 d’agost. • Alcosser de Planes és un poble amb vora 150 habitants , però en estiu es duplica la població

Julia Silvestre és des del 2015 la presidenta de la Junta de Festes d’Alcosser de Planes, que enguany tenen lloc del 21 al 27 d’agost.

Ens comenta Julia que el primer any d’exercir el càrrec i organitzar totes les festes li va costar bastant perquè comporten molt de treball. Però enguany, que ja té experiència, ja li resulta més senzill. A més, ens comenta, té el suport de l’Ajuntament i de tot el poble, per la qual cosa s’encarrega de les festes “amb molta il·lusió i amb ganes de fer poble”.

Alcosser de Planes és un poble amb vora 150 habitants empadronats, però, tal com enuncia Julia, en estiu pràcticament es duplica la població, tant de les famílies dels seus habitants com dels veïns i veïnes que els visiten.

I si hi ha unes dades especials per a rebre a la gent eixes són les de la celebració de les festes: “ve a visitar-nos gent de tots els pobles, d’Alcoi, de Gaianes, de Muro, Cocentaina, Benimarfull…”.

Les festes arranquen el dia 21, però el cap de setmana del 19 el poble ja comença a realitzar activitats de germanor, “participa tot el poble, els veïns i veïnes porten menjar per a tots, l’any passat van portar per exemple més de 20 truites, esperàvem participació, però no tanta”.

El dia 20, per exemple, se celebra també l’Enramada decorant el poble amb banderetes.

I per fi arriba el primer dia de festes, amb campionats, teatres infantils… “I enguany s’ha recuperat el correfocs, a càrrec dels Dimonis de l’Alqueria d’Asnar”.

Entre els dies més populars, destaca el del concurs de les Paelles, amb el premi d’un cuixot al guanyador. Un dia “on s’ajunta no a soles tot el poble, sinó també els amics, i els amics dels amics”.

Julia també destaca com un dels més divertits el dia de les disfresses, “no ve tanta gent de fora del poble, però tot el poble participa i ens ho passem molt bé”.

Per a finalitzar, Julia vol convidar a tota la gent a visitar a les festes d’Alcosser de Planes, “tota la gent és benvinguda per tot el poble, i es respira molt bon ambient”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *