foradia

Benilloba conclou les seues Festes

• Benilloba conclou la celebració de les seues Festes després de quasi un mes sencer d’actes i activitats • Centenars de persones van seguir en directe la desfilada humorística tradicional de la Nit de l’Olla

Benilloba conclou la celebració de les seues Festes després de quasi un mes sencer d’actes i activitats. Concerts, entraetes, la cercavila, les Ambaixades, les entrades de Moros i Cristians, el Dia de Sant Xotxim, el Dia dels Xiquets…

L’alcaldessa de la localitat, Ana Delia Gisbert va remarcar en la seua al·locució al poble la rellevància de les Festes: “són dies de goig i alegria. Per la festa, la música, les esquadres desfilant pel poble, però també perquè són dies de retrobament en què tornen molts benillobers que viuen lluny de nosaltres al llarg de l’any. Dies en els quals el poble bull d’activitat i que ens fan sentir-nos orgullosos”.

El pregó, l’entrada de bandes i l’himne de la festa de Benilloba van marcar l’inici de les festes de Moros i Cristians de Benilloba.

Centenars de persones van seguir en directe la desfilada humorística tradicional de la Nit de l’Olla. La desfilada es caracteritza per la crítica social i política. Va carregar durament contra el Banc de Sabadell pel tancament de les oficines bancàries i les seues conseqüències.

També van tindre protagonisme la construcció del mur promogut per Donald Trump entre els Estats Units i Mèxic, la votació a Catalunya del referèndum per la independència amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil intentant impedir-lo, la croada contra la música masclista a Euskadi, els efectes del turisme, la diversitat sexual i la crisi dels míssils nuclears de Corea del Nord.

Les tropes dels Moros i els Cristians van desfilar pel carrer Major de la localitat mostrant al nombrós públic les seues millors gales i el potencial de les seues armades per a la lluita final que es va disputar.

El terrible atemptat perpetrat a les Rambles de Barcelona no ha passat desapercebut a les festes de Benilloba, que completaven el seu tercer dia amb la celebració de les Ambaixades. La festa es va interrompre durant un minut abans de la interpretació de l’himne de festes durant el qual la corporació municipal, festers, músics i públic van guardar silenci en senyal de repulsa, dol i solidaritat.

Font: Redacció./


subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *